Kovács Bálint üzente 13 éve

nem vettem annak, nyugi!:)

Válasz

Major Krisztián üzente 13 éve

hát tényleg nem sértésnek szántam :/

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

egyetértek:)

Válasz

konta kriszta üzente 13 éve

Hogyan lenne a "jópofa" jelző sértő?? Jézusom, kicsit túl önérzetesek vagyunk, nemde? Főleg azért nem értem, mert nem is a szerző akadt ki rajta.. ehh :(
Jópofa, szórakoztató, vicces stílus ÉS hozzáértés egyben. Ennyi.
Le a kalappal, kedves Bálint!

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

szerintem kedves,hogy a védelmedre kelt:) bár igaz az is,hogy miért ne nevezhetné bárki jópofának az írást, ha egyszer ő olyannak találja?:)

Válasz

Kovács Bálint üzente 13 éve

Kedves László,köszönöm a kedves szavakat, és a védelmet is, de gondolom Krisztián a szófordulataim jópofaságára gondolt. Hisz nemcsak hozzáértő emberek ihatják a bort,és nemcsak hozzáértő emberek olvashatják az írásokat, illetve mondhatnak véleményt.
Tisztelettel: K.B.

Válasz

Berényi Katona Béla üzente 13 éve

30-éve vettem a gyalog-kadart.Akkor a régi tulaj biztositott,hogy 100 évnél öregebb.Gondos munkával elértem,hogy ez ma már nem látszik rajta.Eddig egyszer,2009-ben sikerült együtt szüretelni a kékfrankossal ugy,hogy az érettsége,mennyisége,épsége kifogástalan volt.Tapasztalatom alapján-állitom,hogy a legjobb módszer a -kb.70% kékfrankossal való vegyités.A kadart a neki megfelelő időben szedem le, és a forrása még -általában-nem áll le a kékfr.szüretéig.Egyszerüen ráöntöm a kékfr.törkölyre,-azzal együtt ujra kiforr,-igy kerül a hodókba.Elveszi a kékfrankos vadságát,savasságát,és egy számomra nagyon izletes lágy borrá válik.Lehet,hogy ez a profi borászoknál szentségtörésnek számit, de a család,a rokonság,a barátok mindig az én boromra esküsznek,-mivel nemcsak dicsérik-hiszek nekik.

Válasz

Andresz Miklós üzente 13 éve

Tisztelt Horváth Imre úr !

Magam is elöszeretettel fogyasztom a Kadarkát ezért azt a tippet adom Önnek,hogy nézzen körül a Vinotékákban illetve nagyobb áruházak borospolcain.Vida,Mészáros,Vesztergomi,Sebestyén,....stb pincészetek kiváló Kadarkáít lehet kapni.
Szekszárdon több teremelő és iráljú pincéjében ezt a kiváló nedűt.

Válasz

Erdei László üzente 13 éve

Tisztelt Major Krisztián! Ha Ön valamihez nem ért inkább hallgasson! Egy komoly borszakértő írását csak akkor nevezze "jó pofának", ha Ön ettől jobban ismeri a témát. Ne haragudjon, de ha egy borral kapcsolatos írás jó és színvonalas : az nem "j ó p o f a "!!!

Válasz

horváth imre üzente 13 éve

Igen a Kadarka egy nagyon finom vörös bor!
Az 1960. -as években még kishazánkban is "nagy mennyiségben" termelték eszölő fajtát, aztán a 70-es évek közepe táján, végén valahogy eltűnt.
Most külhonból kezdik visszahozni, a fajtát termelésre.
A magam részéről szerettem ezt a fajta bort, igaz manapság nem igazán lehet kapni sehol, főleg Magyar termelő által forgalmazottat!

Válasz

Major Krisztián üzente 13 éve

jópofa írás :)

Válasz

Pelyhe László üzente 13 éve

Egyetértek a megállapítással. nekem Egri VINISSIMO márkajelű 2009-es kadarkám van 13.5v/v tüzes paprikás intenzív utóízzel nekem többet ad mint egy cabernet egyedi különleges aromájával.

Válasz

Erdei László üzente 13 éve

Nagyon hozzáértő blogbejegyzés. Itt Egerben egyre több borász foglalkozik e szőlőfajtának a termesztésével. Nálunk arra panaszkodnak, hogy nagyon sok odafigyelést igényel és keveset terem. Nagyon ízlett nekem Hagymási József 2009-es Kadarkája és Kadarka roséja. Az előbbi arany, az utóbbi ezüst érmet nyert tavaly a Kadarka Borversenyen. Kiváló kadarkát ittam még Thummerer Vilmostól és Tóth Ferenc borászoktól. Ez utóbbi borász kadarka siller borából jelenleg is van nekem két palackkal. Végül én is azt szerném, ha Egerben is újra reneszánszát élné ez a régi szőlőfajta.

Válasz