Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Péter Emma indította 14 éve
Imádom a régi pincék jellegzetes dohos illatát!! Még dédnagyapám pincéjében találkoztam vele először és azóta imádom!
Ti hogy vagytok ezzel?
Hozzászólások eddig: 7
Berényi Katona Béla üzente 12 éve
A jó borpince nem dohos,hanem borpince (nem szaga!) illata van.Ennek érdekében 8 légköbméterre számitva egy kénrudat kell elégetni havonta.Nem elegáns,ha nyüzsögnek a pincebogarak,pókok,és egerek.A nemes-penésszel bevont kőfalak gyönyörűek,és egyáltalán nem kellemetlen doh szagúak.A fejlődés velejárója, hogy egyre több vasbeton pince épül,-mert ez a megfizethető.Ezeket legalább öt évente kell meszelni,hogy ne dohosodjon. A padlót nem szabad burkolni,úgy hogy az légzáró legyen.A homokkal boritott padlón-az ászok között,vagy előtt-lépőkövek,vagy laptégla-burkolat ajánlatos.A kövek,téglák közötti hézagot homokkal kell besöpörni. A talajvizes,vagy "csontszáraz" pince nem alkalmas bortárolásra,érlelésre.Az a jó páratartalom,ha az üres (lekénezett)hordók ne száradnak össze, de nem is penészesek.
jozsa adrienn üzente 12 éve
Kedves fórumozók! Szakdolgozatomat a bortermelés témakörében írom. Kérek mindenkit, akinek volt már élménye minőségellenőrről, vagy ellenőrzésről kérem mondja el nekem a tapasztalatait, mert a dolgozat kutatási része arra irányul, hogy tudnám segíteni a magyar bortermelőket.
Ha van ötletetek azzal kapcsolatban, mi segítené az előrejutásotokat, azt is szívesen várom.
e-mail címemre is küldhetitek: jozsa.szakdolgozatom@gmail.com
Tóth Ági üzente 13 éve
Én is szeretem nagyon.
Voltam már számos pincében. Ha tehetem és olyan helyen járok, mindig felkeresek egy pincészetet, ahol lehet egy kicsit nézelődni, mesél egy-két érdekes történetet a tulajdonos, lehet kóstolni a borokból.
Sok olyan terület van az országban, ahol ilyen pincesorokkal találkozhatunk. És akkor még nem is a leghíresebb vidékekre gondolok.
Büszkék lehetünk rá, mert a magyar borok szerintem simán megállják a helyüket bármelyik külföldi pincészet nedűje mellett.
Balogh Nóra üzente 14 éve
Péter Emma üzente 14 éve
Balogh Nóra üzente 14 éve
Farkas Éva üzente 14 éve
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás