Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1677 fő
  • Képek - 627 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1677 fő
  • Képek - 627 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1677 fő
  • Képek - 627 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1677 fő
  • Képek - 627 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

meggybor készitése

Ezt a témát Haddad Mária indította 4 éve

kedves jó kedvű bor készitők tudnátok nekem meggybor recepteket ajánlani? A félédes borokat kedvelem leginkább. Köszönöm Mári gazda

Hozzászólások eddig: 16

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Berényi Katona Béla üzente 2 éve

Manapság olcsóbb 5l "Tescos"bor-üvegestől-,mint egy nagyobb parafadugó.Ezért praktikus,és bevált tömitési módszer a PVC ragasztó-pisztoly használata.A fotó kinagyitásán jól látszik a műtét,valamint a szig.szalag a dugó érdes részén. (Ez a legolcsóbb műa. kotyogó).Hasznos tanács az öreg,agyonszáradt fahordók,kádak mielőbbi bedagasztásának gyorsitására lenmaglisztet szórni a vizbe.(kb. 1evőkanál/hl)

54080_b244e5bb587f_s

100_5720.JPG

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 2 éve

Szia, most akkor mit csináljak?
El is rontottam, vagy még jó is lehet a bor?
A dugót megnézem.
Köszi

Válasz

Berényi Katona Béla üzente 2 éve

Mónika ! ezt a fejtést elkapkodtad! Amig a buborékok még"élnek",-addig a bor forr, és kár bele a deriton. Az,hogy a kotyogó csendben van, azt jelenti,hogy a dugó nem zár valahol.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 2 éve

Az első meggyboromat készítem.
Július 4-én kezdtem, 3 alkalommal tettem bele cukrot (elosztva), júlus 30.-án fejtettem le és még mindig van buborék a tetején.
A kotyogó már nem jelzi, de apró buborékok vannak a boron.
Izre nem édes, de elég erős, mint egy jó vörösbor.
Nem zavaros, de nem is átlátszóan tiszta, de a pohárban tükrös a teteje.
Az üveg demizson kb. 3/4-ig van, kotyogó van rajta.
Meddig várjak vele, vettem derítőt de nem tudom mikor adjam hozzá?

Válasz

Berényi Katona Béla üzente 2 éve

Az én "különbejáratú" véleményem a meggybor palackozásról:Mivel általában nem hektós tételben gyártjuk,-inkább tárolásról lehet beszélni.Erre a célra bevált az ásványvizes flakon. (Van belőle elég!) Jól zárható,nem kell használt parafadugókkal vacakolni.Nincs kimoshatatlan mellékíze mint a kólás,jaffás stb flakonoknak.Ha nincs tele,-a kupak zárása előtt összenyomható-telire.Tálalás előtt kancsóba öntöm- a sznob vendégek kimélése miatt. Palackozni,- a forrás befejeződése után- kb egy hét mulva lehet, amikor már tökéletesen letisztult,szép szine van.Ajánlatos sötét helyen tárolni,-ne oxidálódjon. Ha nem édes, a bor attól bor,hogy a cukor alkohollá változott.Ha utólag becukrozzuk, a forrás ujra beindul és kb 14 foknál telitődik,a többi marad cukorként.

Válasz

Szula Gergely üzente 2 éve

Üdvözletem mindenkinek.
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne hogy kb. mennyi idő után lehet palackozni?
Köszönöm.

Válasz

Oláh Péterné üzente 2 éve

Üdvözlet!
Tanácsot szeretnék kérni. Már kész a meggyborom. Ízlésem szerint nem elég édes. Lehet-e és ha igen, mivel tudom édesíteni? köszönöm a választ előre is. Üdv

Válasz

Nagygyörgy Gábor üzente 2 éve

Tisztelt Béla!

Köszönöm válaszát. Közben nagy tanácstalanságomban már túl vagyok az egészen, le is palackoztam. Szerintem nem lett rossz, első próbálkozásnak legalábbis, mze és indenesetre finom vörösbor íze és illata van. A színe is szép lett. Még érlelem így néhány hónapot, aztán télen jöhet a buli :-)

Hamarosan a szilvabor projektet kezdem...

Válasz

Berényi Katona Béla üzente 2 éve

Tisztelt Gábor!
Nem akarom elkeseriteni,-de ki kell várni,hogy a forrás leálljon,és csak azután a letisztult bort érdemes vedelni!Ilyenkor,amikor szinte kész a bor,-ügyelni kell arra, hogy az üveg balonban a kotyogó alatt ne maradjon sok levegő.Nem fog ecetesedni!

Válasz

Nagygyörgy Gábor üzente 2 éve

Tisztelt Béla!

Látom, jelentős tapasztalattal rendelkezik, nekem ez az első (meggy)bor kísérletem, ezért megtisztelne válaszával.
Nálam immár 3 hete van a lé a 10 literes demizsonban, a nagyja erjedés már meg volt, szép üledék képződött az alján. Amiben tanácstalan vagyok, az az, hogy mikor legyen az első lefejtés, ugyanis még mindig pezseg egy kicsit, ami a kotyogón is látszik, még buggyan egyet 3-5 percenként. Ezek szerint még erjed, de nem akarom azt sem, hogy megsavanyodjon, vagy valami egyéb káros folyamat áldozatává váljon.
Én ként nem raktam bele, csak egy csipet borélesztőt.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Katona Kata írta 1 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:

Kedves szakértők! Ezt a fantasztikus eseményt ...

Berényi Katona Béla írta 3 hete a(z) a seggem képhez:

A_seggem_1820638_4855_s

Ez is étvágygerjesztő!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu