Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Borkollégium Mesterkurzusok
a VI. Budai Gourmet-n!
Mészáros Gabriella, Nemzetközi Borakadémikus vezetésével
A Mesterkurzus kóstolói már évek óta
lehetöséget adnak az együtt kóstolásra,
ami mindannyiunk számára a legjobb forrás
új ismeretek és egyben örömök szerzésére is.
Kóstolóinkra szeretettel látunk mindenkit,
aki a borban nem egy alkoholos italt lát,
hanem idönként igazi alkotást.
Borkollégium Mesterkurzusok
COS D'ESTOURNEL ÉS TOKAJ HÉTSZŐLŐ
A Tokaj Hétszőlő új tulajdonosaként másodjára mutatkozik be a Cos d'Estournel Magyarországon.Saint-Estéphe birtokai közül a „Cos" mindenképpen a legkedveltebbnek mondható, nem véletlenül.Boraik eleganciája sok évjáratban bizonyította már, hogy helye van a legnagyobbak között.
A Chateau Cos d'Estournel, Chateau Marbuzet, a Pagode de Cos és a Goulée alkotja azt a sort, mely bordeauxi birtokaik kínálatát jelenti. Cabernet sauvignon alapú boraikat a könnyebb stílusú Goulée és a másodcímkét viselő Pagode de Cos után kóstolhatjuk.
Goulée
2006, 2003-es évjáratok
Pagode de Cos d'Estournel
2007
Chateau Cos d'Estournel
2007, 2006, 2005, 2004, 2002, 2000, 1996-os évjáratok
Tokaj Hétszőlős borok társaságában
A borokat Dominique Arangoits és Mészáros Gabriella mutatja be.
időpont: 2010. május 7., 15-17.30ig
részvételi díj: 26.800,- Ft/fő
Május 7-én,
péntek 15 órakor!
CHATEAU SUDURIAUT SAUTERNES-I ÉS A DISZNÓKŐ SZŐLŐBIRTOK ÉDES BORAI
A Disznókő Szőlőbirtok tulajdonosai, az AXA Millesimes biztosítótársaság tulajdonában lévő birtokok nem csak Hegyalján készítenek természetes édes borokat. Sauternes a bordeauxi borvidéken épp úgy helyet követel magának palettájukon, mint Medoc vörösei vagy éppen a Quinta do Noval erősített borai.
Ezen a napon a Chateau Suduiraut öt évjáratát kóstolhatjuk össze a Disznókő Szőlőbirtok 5 és 6 puttonyos Aszúival.
Chateau Suduriaut
1996, 1999, 2002, 2003, 2007-es évjáratok
Disznókő Szőlőbirtok
5 puttonyos aszú 1993
5 puttonyos aszú 1995
6 puttonyos aszú 1999
6 puttonyos aszú 2000
5 puttonyos aszú 2002
5 puttonyos aszú 2003
időpont: 2010. május 8., 12-14.30-ig
részvételi díj: 17.800,- Ft/fő
Május 8-án
A tokaji Chateau Dereszla tulajdonosa Patrick d'Aulan nem ismeretlen a világ más bortájain sem.
Champagne, Bordeaux, Tokaj, Mendoza...
Ez utóbbi termőhely ad otthont az Alta Vista pincészetnek, melyet 1998-ban alapított a család.
Most nagyszerű malbecjeiből válogatunk.
időpont: 2010. május 9., 12-14.30-ig
részvételi díj: 14.800,- Ft/fő
Május 9-én,
vasárnap 12 órakor!
BORISMERET mindazoknak, akik komolyan veszik a VENDÉGLÁTÁST
Első nap: Kis borkörkép kezdőknek és alapozóknak („kukkantó") 9.00 - 17.00
Bevezetés a borkóstolásba és borleírásba. Illatok és ízek útvesztője
Csak szőlőből lesz? A szőlőtermesztés-borkészítés alapjai
Magyarország a borok tengerében
Második nap: Ami mindennek a kezdete... 9.00 - 17.00
A szőlőtermesztés természeti környezete; a bor minőségét befolyásoló tényezők
Alapvető szőlőfajták és borstílusok
Európa vagy Újvilág?
Harmadik nap: Kárpátokon innen- és túl 9.00
Magyarország borvidékei
Észak- és Dél Pannónia, Balaton
Alföld, Észak-Magyarország, Tokaj
Nemzetközi címke ismeret
Negyedik nap: A végkifejlet... 9.00 - 17.00
Felszolgálás - ahogy a profiknál kell
Borlap összeállítás, borkészlet az étteremben
Bor az asztalon
Vizsgadolgozat írása
Előadók:
dr Mészáros Gabriella, Nemzetközi Borakadémikus, a Borkollégium igazgatója
dr Rohály Gábor, a Borkollégium alapítója
Harmath Csaba, Aréna Catering vezetője
Élő László, Nemzetközi Borakadémikus
Bálint László, Nemzetközi Borakadémikus
Helyszín: Borkollégium, 1052 Budapest, Vármegye utca 11.
*Ha jelentkezését a Budai Gourmet nyitvatartási ideje alatt adja le,
kivételes kedvezményt kap a részvételi díjból!
55.000 Ft helyett 35.000 Ft / fő!
A Mesterkurzusokra a Borkollégiumnál, a wset@ako.hu e-mail címen vagy a www-ako.hu honlapon keresztül lehet jelentkezni.
A részvételi díjat az Akó Kft (Borkollégium) bankszámlaszámára 10900028-00000002-35600015 kérjük befizetni.
Ezt követően a belépőt a jelentkezésben megadott e-mail címre küldjük,
melyet kérjük kinyomtatva hozzon magával a rendezvényre és belépéskor mutassa fel a regisztrációnál.
Borkollégium... az ínyencek szabadegyeteme
Wine and Spirit Education Trust Approved Programme Provider 994
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Budafoki Bornegyed
ePincekönyv...
A szőlőtermesztés hazai alakulása
A pezsgőgyártás...