Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2006. januárjában iskolánk nemzetközi akkreditációt nyert a londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust - WSET – nemzetközi hálózatában, így a Borkollégium az első magyarországi WSET központ lett, a 994. képzési intézmény (vizsgahely)
Iskolánk oktatási tematikája kifejezetten nemzetközi indíttatású, illetve nemzetközi borszemléletet kíván hallgatóinkban kialakítani.
Az oktatás szóbeli előadásokra, valamint vezetett, interaktív borkóstolásokra épül, de önálló, otthoni tanulást és felkészülést is igényel. Az előadások elsődleges célja a változott igényeknek és új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeret. Ebben döntő szereppel bír az ismeretszerző (és nem örömszerző, élvezeti célú) borkóstolás személyi és technikai feltételeinek, valamint módszereinek elsajátítása.
A WSET oktatási tematikáját 1995-től követjük, még az akkreditáció megszerzése előtt kezdtük alkalmazni, így abban évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Tanfolyamainkon a kóstolást az általuk, valamint az Insitute of Masters of Wine által alkalmazott rendszer szerint oktattuk, bár még nem voltunk akkreditált vizsgaközpont. Ennek a módszernek a lényege az egyensúly-centrikus borértékelés, mely alapelvet követi a világ valamennyi ismert kereskedője, szállodája, vendéglátóhelye és a szakírók köre is.
Aki magyar nyelven vizsgázik, gyakorlatilag ugyanúgy, ugyanazt a tananyagot sajátítja el, mint angolul vizsgázó társai, kiegészítve speciális anyagokkal. Ebből adódóan a borkóstolás és borértékelés az itt végzett szakemberek által, gyakorlatilag Ausztráliától kezdve Londonig, mindenütt egységesen történik.
Oktatóink:
dr. Rohály Gábor Nemzetközi Borakadémikus, a Borkollégium alapítója
dr. Mészáros Gabriella Nemzetközi Borakadémikus, a Borkollégium igazgatója
Árvay Angelika Nemzetközi Borakadémikus, Árvay Családi Pincészet
Harmath Csaba WSET Diploma Kurzus hallgató, Aréna Catering Kft. vezetője
Bodorkós Norbert Nemzetközi Borakadémikus, a Szent Ilona Borház ügyvezetője
Romsics László Nemzetközi Borakadémikus, a Törley és a György Villa
Pincészet főborásza, Decanter Magazin és a Késői Szüret
rádióműsor szakmai tanácsadója, MW aspiráns
Kiss Edina közgazdász, a Nomacorc közép-kelet európai értékesítési
vezetője
Ditz Edit WSET Diploma Kurzus hallgató, marketingkommunikációs
tanácsadó
Bálint László Nemzetközi Borakadémikus
dr. Nagymarosy András geológus, az ELTE Általános és Alkalmazott Földtani
Tanszékének docense, a Borkollégium alapító tagja
Dr. Hajós György Kémiai Tudományok Doktora, Biomolekuláris Kémiai Intézet
igazgatója, MTA Kémiai Kutatóközpontban kutatója
Élő László Nemzetközi Borakadémikus, sommelier, éttermi igazgató
Lehoczky Gábor WSET Diploma Kurzus hallgató
dr. Prónay Bence WSET Advanced okleveles, ügyvéd, borjogász
Rigler Zsolt Bormarketing Műhely Kht. vezetője
Molnár Tibor borász, közgazdász, Vincellér-ház ügyvezetője
Lukács Szabolcs magyar sommelier bajnok
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iskoláink
BUDAPEST
Borkollégium, 1026 Budapest, Pasaréti út 14., tel: 1 2022 886 Borkollégium és Borszalon, 1052 Budapest, Vármegye utca 11., tel.: 1 785 5506, 0620 358 2398 tanfolyamszervező: Brebovszky Sára e-mail: wset@ako.hu
Tanfolyamok és kóstolók
Borismeret A-Z –ig I. Magyarország borászata, borismereti alapok
II. Nemzetközi borismeret
WSET akkreditált tanfolyamok
Level 2 Középfokú borismereti tanfolyam / WSET Intermediate course
Level 3 Felsőfokú borismereti tanfolyam / WSET Advanced Course
Borismereti tanfolyam vendéglátásban dolgozó szakemberek részére
Borkóstolók Mesterkurzusok
A Mesterkurzus borkóstolói már évek óta lehetőséget adnak az együtt kóstolásra, ami mindannyiunk számára a legjobb forrás új ismeretek és egyben örömök szerzésére is. Alkalmanként lelkes borimádók ülnek együtt, Mészáros Gabriella ( hazánk első Nemzetközi Borakadémikusa) vezetésével egy-egy témát járunk körbe. Egy kis elméleti bevezető után állunk neki a kóstolásnak, nyílt vagy vakkóstolás formájában.
Témák között egy-egy szőlőfajta, borvidék (hazai és külföldi egyaránt), nagy évjárat, potenciálmustra, dűlőszelektált tételek szerepelnek.
Ezeket a témákat nem mindig van alkalmunk a bortanfolyamok alkalmával ennyire mélyrehatóan elemezni, akár 14-15 tétel is megkóstolni egymás mellett úgy, hogy közben meghallgassuk, beszéljünk az adott témára vonatkozó elméleti tudnivalókról, például az adott termőhely talaj és éghajlati viszonyai, kiemelkedő évjáratai, az adott szőlőfajtában rejlő lehetőségekről. És a kérdést gyakran feltesszük: Mit főzzünk hozzá? Kóstolóinkra szeretettel látunk mindenkit, aki a borban nem csak egy alkoholos italt lát, hanem időnként igazi alkotást.
SOPRON
Bormarketing Műhely Kht., 9400 Sopron, Kölcsey F. utca 5., tel: 99 508 835 tanfolyamszervező: Rigler Zsolt e-mail: rigler@soproniborvidek.hu kapcsolat: Böcskei Balázs e-mail: bocskei@soproniborvidek.hu szakmai vezető: Élő László
Tanfolyamok
Borismeret A-Z –ig I. Magyarország borászata, borismereti alapok
II. Nemzetközi borismeret
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borismeret A-Zig borismereti tanfolyamok
I. Borismereti alapok és Magyarország borászata (alapfokú szint)
Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
A szőlőtermesztés környezeti alapjai
Szőlőtermesztés, borkészítés
Borstílusok
Gasztronómia – ízlaboratórium
Magyarország borvidékei
A kárpát-medence szőlőfajtái
Sikeresen vizsgázó hallgatók borajánló oklevelet vehetnek át.
Időpontok: 2010. szeptember 15-18. 2010. szeptember 29-30., október 1-2. 2010. október 20-23.
Részvételi díj: 69.000,- ft+Áfa (86.250,- Ft)
II. Nemzetközi borismeret (közép és felsőfokú szint)
Borkóstolás Szőlőtermesztés borkészítés, borkémia, borhibák
Borjog,
Borkereskedelem és marketing
Felszolgálási ismeretek,
Gasztronómia
A borok árát, minőségét és jellegét befolyásoló tényezők
Burgundia – Chardonnay és Pinot Noir
Alsace, Loire, Rhone-völgy – SB, Syrah, Grenache
Bordeaux – Cabernet Sauvignon, Franc, Merlot
Németország-Ausztria – Rizling
Újvilág borászata (Észak és Dél-Amerika, Ausztrália, Újzéland, D-Afrika
Olaszország, Spanyolország és Portugália borászata
DK-Európa borászata
Pezsgők és habzóborok,Champagne
Természetes édes borok,Tokaj
Erősített borok világa
Párlat és likőr ismeretek
Sikeresen vizsgázó hallgatók borbecsüs oklevelet vehetnek át.
Időpont: 2010. november 4-6., 11-13., 18-20.
Részvételi díj: 180.000,- Ft +Áfa (225.000,-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borismereti tanfolyam vendéglátásban dolgozó szakembereknek
Intenzív kurzus
Tematika
• Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
• Szőlőtermesztés, borkészítés
• Magyarország minőségi bortermelése (szőlőfajták, borvidékek)
• Világfajták és termőhelyeik (Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling, Merlot, Cabernet, Syrah, Grenache, Pinot Noir)
• A világ fő borstílusai
• Természetes édes borok, erősített borok és párlatok
• Sör a gasztronómiában
• A pezsgő helye és szerepe a vendéglátásban (pezsgőkészítés, Champagne és más habzóborok)
• Borfelszolgálás, bortárolás
• Éttermi borkészlet összeállítása
• Bor és étel párosítás alapjai
Előadók:
dr Rohály Gábor Borkollégium vezető lektor, Nemzetközi Borakadémikus
dr Mészáros Gabriella Borkollégium igazgató, Nemzetközi Borakadémikus
dr Nagymarosy András geológus, sörszakértő
Bálint László Nemzetközi Borakadémikus
Élő László Nemzetközi Borakadémikus, éttermi vezető
Árvay Angelika Nemzetközi Borakadémikus
Harmath Csaba IW aspiráns, vendéglátós szakember
Romsics László Nemzetközi Borakadémikus
Lukács Szabolcs Sommelier
Helyszín: Budapest V., Vármegye u. 11.
Időpontok: 2010. szeptember 16-17-18., 23-24-25. (9-18h)
Részvételi díj: HoReCa szektorban dolgozók* kedvezményes részvételi díja 69.000,-Ft +áfa
Szakmán kívüli jelentkezők részére 98.000,-Ft +áfa *munkáltatói igazolással
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A WSET ma világszerte az elsöszámú borismereti képzést nyújtó iskolarendszer WSET Akkreditált képzések nemzetközileg elismert oklevéllel
WSET LEVEL 2 - Középfokú tanfolyam / WSET Intermediate Course
Bevezetés a borkóstolásba
A bor minőségét, jellegét és árát befolyásoló tényezök
Olaszország,Spanyolország, Portugália borászata
Pezsgők és természetes édes borok
Erősített borok, Párlatok és likőrök
Gasztronómia
Szőlőfajták és termőhelyeik
(Chardonnay és Pinot Noir, Cabernet Sauvignon,
Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache, Rizling)
Szaknyelvi tréning
Időpont: 2010. október 13-14-15-16. (9-19h) Tandíj: 120.000,- Ft +Áfa (150.000,- Ft)* (A tandíj tartalmazza a tanfolyam, az idegennyelvű** és magyar nyelvű tananyag, valamint az egyszeri WSET vizsga díját)
** holland, finn, francia, német, japán, koreai, orosz, szlovén, spanyol
WSET LEVEL 3 - Felsőfokú tanfolyam/ WSET Advanced Course
Kóstolási technikák
Szőlőtermesztés, borkészítés felsőfokon
Franciaország borászata
(Burgundia és Elzász, Bordeaux és DNY Franciaország, Loire és Rhone-völgy, Champagne)
Németország,Ausztria borászata
Olaszország, Spanyolország, Portugália borászata
DK Európa borászata (Románia, Bulgária, Görögország)
Újvilág borászata (Észak és Dél Amerika, Új-Zéland, D-Afrika, Ausztrália)
Erősített borok , párlatok és likőrök világa
Borkereskedelem és marketing
Szaknyelvi tréning
Időpont: 2010. december 2-4., 9-11. (9-19h) Tandíj: 145.000,- Ft +Áfa (181.250,- Ft)* (A tandíj tartalmazza a tanfolyam, az idegennyelvű*** és magyar nyelvű tananyag, valamint az egyszeri WSET vizsga díját)
*** angol, német
Idegen nyelvű sikeres vizsga letételével a hallgatók Londonból, a WSET által kiállított megfelelő szintű oklevelet kapják.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Borkóstoló tréningek
Hasznos tippek a megfelelő bor kiválasztásához
Érintőképernyős sommelier a CBA-ban
Budafoki Bornegyed