Bor: Borkollégium… az ínyencek szabadegyeteme

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

2006. januárjában iskolánk nemzetközi akkreditációt nyert a londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust - WSET – nemzetközi hálózatában, így a Borkollégium az első magyarországi WSET központ lett, a 994. képzési intézmény (vizsgahely)


Iskolánk oktatási tematikája kifejezetten nemzetközi indíttatású, illetve nemzetközi borszemléletet kíván hallgatóinkban kialakítani.

 

Az oktatás szóbeli előadásokra, valamint vezetett, interaktív borkóstolásokra épül, de önálló, otthoni tanulást és felkészülést is igényel. Az előadások elsődleges célja a változott igényeknek és új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeret. Ebben döntő szereppel bír az ismeretszerző (és nem örömszerző, élvezeti célú) borkóstolás személyi és technikai feltételeinek, valamint módszereinek elsajátítása.

network.hu

A WSET oktatási tematikáját 1995-től követjük, még az akkreditáció megszerzése előtt kezdtük alkalmazni, így abban évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Tanfolyamainkon a kóstolást az általuk, valamint az Insitute of Masters of Wine által alkalmazott rendszer szerint oktattuk, bár még nem voltunk akkreditált vizsgaközpont. Ennek a módszernek a lényege az egyensúly-centrikus borértékelés, mely alapelvet követi a világ valamennyi ismert kereskedője, szállodája, vendéglátóhelye és a szakírók köre is.

 

 

Aki magyar nyelven vizsgázik, gyakorlatilag ugyanúgy, ugyanazt a tananyagot sajátítja el, mint angolul vizsgázó társai, kiegészítve speciális anyagokkal. Ebből adódóan a borkóstolás és borértékelés az itt végzett szakemberek által, gyakorlatilag Ausztráliától kezdve Londonig, mindenütt egységesen történik.

 

Oktatóink:


dr. Rohály Gábor             Nemzetközi Borakadémikus, a Borkollégium alapítója
dr. Mészáros Gabriella      Nemzetközi Borakadémikus, a Borkollégium igazgatója
Árvay Angelika                Nemzetközi Borakadémikus, Árvay Családi Pincészet
Harmath Csaba               WSET Diploma Kurzus hallgató, Aréna Catering Kft. vezetője
Bodorkós Norbert            Nemzetközi Borakadémikus, a Szent Ilona Borház ügyvezetője
Romsics László               Nemzetközi Borakadémikus, a Törley és a György Villa   

                                  Pincészet főborásza, Decanter Magazin és a Késői Szüret

                                  rádióműsor szakmai tanácsadója, MW aspiráns


Kiss Edina                     közgazdász, a Nomacorc közép-kelet európai értékesítési

                                  vezetője
Ditz Edit                        WSET Diploma Kurzus hallgató, marketingkommunikációs

                                  tanácsadó
Bálint László                  Nemzetközi Borakadémikus
dr. Nagymarosy András   geológus, az ELTE Általános és Alkalmazott Földtani

                                  Tanszékének docense, a Borkollégium alapító tagja
Dr. Hajós György            Kémiai Tudományok Doktora, Biomolekuláris Kémiai Intézet

                                  igazgatója, MTA Kémiai Kutatóközpontban kutatója
Élő László                      Nemzetközi Borakadémikus, sommelier, éttermi igazgató
Lehoczky Gábor              WSET Diploma Kurzus hallgató
dr. Prónay Bence            WSET Advanced okleveles, ügyvéd, borjogász
Rigler Zsolt                    Bormarketing Műhely Kht. vezetője
Molnár Tibor                  borász, közgazdász, Vincellér-ház ügyvezetője

Lukács Szabolcs           magyar sommelier bajnok

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Iskoláink


BUDAPEST

 

Borkollégium, 1026 Budapest, Pasaréti út 14., tel: 1 2022 886 Borkollégium és Borszalon, 1052 Budapest, Vármegye utca 11., tel.: 1 785 5506, 0620 358 2398 tanfolyamszervező: Brebovszky Sára e-mail: wset@ako.hu

 

Tanfolyamok és kóstolók

 

Borismeret A-Z –ig I. Magyarország borászata, borismereti alapok
II. Nemzetközi borismeret

 

WSET akkreditált tanfolyamok
Level 2 Középfokú borismereti tanfolyam / WSET Intermediate course
Level 3 Felsőfokú borismereti tanfolyam / WSET Advanced Course

 

Borismereti tanfolyam vendéglátásban dolgozó szakemberek részére

 

network.hu

 

Borkóstolók     Mesterkurzusok

A Mesterkurzus borkóstolói már évek óta lehetőséget adnak az együtt kóstolásra, ami mindannyiunk számára a legjobb forrás új ismeretek és egyben örömök szerzésére is. Alkalmanként lelkes borimádók ülnek együtt, Mészáros Gabriella ( hazánk első Nemzetközi Borakadémikusa) vezetésével egy-egy témát járunk körbe. Egy kis elméleti bevezető után állunk neki a kóstolásnak, nyílt vagy vakkóstolás formájában.
Témák között egy-egy szőlőfajta, borvidék (hazai és külföldi egyaránt), nagy évjárat, potenciálmustra, dűlőszelektált tételek szerepelnek.
Ezeket a témákat nem mindig van alkalmunk a bortanfolyamok alkalmával ennyire mélyrehatóan elemezni, akár 14-15 tétel is megkóstolni egymás mellett úgy, hogy közben meghallgassuk, beszéljünk az adott témára vonatkozó elméleti tudnivalókról, például az adott termőhely talaj és éghajlati viszonyai, kiemelkedő évjáratai, az adott szőlőfajtában rejlő lehetőségekről. És a kérdést gyakran feltesszük: Mit főzzünk hozzá? Kóstolóinkra szeretettel látunk mindenkit, aki a borban nem csak egy alkoholos italt lát, hanem időnként igazi alkotást.


SOPRON


Bormarketing Műhely Kht., 9400 Sopron, Kölcsey F. utca 5., tel: 99 508 835 tanfolyamszervező: Rigler Zsolt e-mail: rigler@soproniborvidek.hu kapcsolat: Böcskei Balázs e-mail: bocskei@soproniborvidek.hu szakmai vezető: Élő László

 

Tanfolyamok
Borismeret A-Z –ig I. Magyarország borászata, borismereti alapok
II. Nemzetközi borismeret

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Borismeret A-Zig borismereti tanfolyamok


I. Borismereti alapok és Magyarország borászata (alapfokú szint)

 

Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája

A szőlőtermesztés környezeti alapjai

Szőlőtermesztés, borkészítés

Borstílusok

Gasztronómia – ízlaboratórium

Magyarország borvidékei

A kárpát-medence szőlőfajtái

 

Sikeresen vizsgázó hallgatók borajánló oklevelet vehetnek át.

Időpontok: 2010. szeptember 15-18. 2010. szeptember 29-30., október 1-2. 2010. október 20-23.

Részvételi díj: 69.000,- ft+Áfa (86.250,- Ft)

 

II. Nemzetközi borismeret (közép és felsőfokú szint)

 

Borkóstolás Szőlőtermesztés borkészítés, borkémia, borhibák

Borjog,

Borkereskedelem és marketing
Felszolgálási ismeretek,

Gasztronómia

A borok árát, minőségét és jellegét befolyásoló tényezők

Burgundia – Chardonnay és Pinot Noir
Alsace, Loire, Rhone-völgy – SB, Syrah, Grenache

Bordeaux – Cabernet Sauvignon, Franc, Merlot

Németország-Ausztria – Rizling

Újvilág borászata (Észak és Dél-Amerika, Ausztrália, Újzéland, D-Afrika

Olaszország, Spanyolország és Portugália borászata
DK-Európa borászata

Pezsgők és habzóborok,Champagne

Természetes édes borok,Tokaj

Erősített borok világa

Párlat és likőr ismeretek

 

Sikeresen vizsgázó hallgatók borbecsüs oklevelet vehetnek át.
Időpont: 2010. november 4-6., 11-13., 18-20.

Részvételi díj: 180.000,- Ft +Áfa (225.000,-)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Borismereti tanfolyam vendéglátásban dolgozó szakembereknek
Intenzív kurzus

 

network.hu

 

Tematika
• Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
• Szőlőtermesztés, borkészítés
• Magyarország minőségi bortermelése (szőlőfajták, borvidékek)
• Világfajták és termőhelyeik (Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling, Merlot, Cabernet, Syrah, Grenache, Pinot Noir)
• A világ fő borstílusai
• Természetes édes borok, erősített borok és párlatok
• Sör a gasztronómiában
• A pezsgő helye és szerepe a vendéglátásban (pezsgőkészítés, Champagne és más habzóborok)
• Borfelszolgálás, bortárolás
• Éttermi borkészlet összeállítása
• Bor és étel párosítás alapjai

 

Előadók:


dr Rohály Gábor                    Borkollégium vezető lektor, Nemzetközi Borakadémikus

dr Mészáros Gabriella            Borkollégium igazgató, Nemzetközi Borakadémikus

dr Nagymarosy András          geológus, sörszakértő

Bálint László                         Nemzetközi Borakadémikus

Élő László                            Nemzetközi Borakadémikus, éttermi vezető

Árvay Angelika                      Nemzetközi Borakadémikus

Harmath Csaba                     IW aspiráns, vendéglátós szakember

Romsics László                    Nemzetközi Borakadémikus

Lukács Szabolcs                  Sommelier

 

Helyszín: Budapest V., Vármegye u. 11.
Időpontok: 2010. szeptember 16-17-18., 23-24-25. (9-18h)
Részvételi díj: HoReCa szektorban dolgozók* kedvezményes részvételi díja 69.000,-Ft +áfa
Szakmán kívüli jelentkezők részére 98.000,-Ft +áfa *munkáltatói igazolással

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A WSET ma világszerte az elsöszámú borismereti képzést nyújtó iskolarendszer WSET Akkreditált képzések nemzetközileg elismert oklevéllel


WSET LEVEL 2 - Középfokú tanfolyam / WSET Intermediate Course

 

 

network.hu

Bevezetés a borkóstolásba

 

A bor minőségét, jellegét és árát befolyásoló tényezök

Olaszország,Spanyolország, Portugália borászata

Pezsgők és természetes édes borok

Erősített borok, Párlatok és likőrök

Gasztronómia

Szőlőfajták és termőhelyeik

(Chardonnay és Pinot Noir, Cabernet Sauvignon,

Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache, Rizling)

Szaknyelvi tréning

 

Időpont: 2010. október 13-14-15-16. (9-19h) Tandíj: 120.000,- Ft +Áfa (150.000,- Ft)* (A tandíj tartalmazza a tanfolyam, az idegennyelvű** és magyar nyelvű tananyag, valamint az egyszeri WSET vizsga díját)

** holland, finn, francia, német, japán, koreai, orosz, szlovén, spanyol


WSET LEVEL 3 - Felsőfokú tanfolyam/ WSET Advanced Course

 

Kóstolási technikák

Szőlőtermesztés, borkészítés felsőfokon

Franciaország borászata

(Burgundia és Elzász, Bordeaux és DNY Franciaország, Loire és Rhone-völgy, Champagne)

Németország,Ausztria borászata

Olaszország, Spanyolország, Portugália borászata

DK Európa borászata (Románia, Bulgária, Görögország)

Újvilág borászata (Észak és Dél Amerika, Új-Zéland, D-Afrika, Ausztrália)

Erősített borok , párlatok és likőrök világa

Borkereskedelem és marketing

Szaknyelvi tréning

 

Időpont: 2010. december 2-4., 9-11. (9-19h) Tandíj: 145.000,- Ft +Áfa (181.250,- Ft)* (A tandíj tartalmazza a tanfolyam, az idegennyelvű*** és magyar nyelvű tananyag, valamint az egyszeri WSET vizsga díját)

 

*** angol, német

 

Idegen nyelvű sikeres vizsga letételével a hallgatók Londonból, a WSET által kiállított megfelelő szintű oklevelet kapják.

 

network.hu

Címkék: akü bor bor tanfolyam borkollégium képzés sommelier

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Péter Emma üzente 13 éve

Szuper ez az összefoglaló!
Így nem kell keresgélni, hogy mit hol találok meg !

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu