Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Megjött a hideg őszi idő, megnövekedett az igény a meleg italokra. Kiváló találmány ilyenkor a forralt bor. A forró ital és az alkohol együttese átmelegít, a markáns fűszerezés pedig jólesik ízlelőbimbóinkak. Lássuk, mit is teszünk forralt borunkba, hogy tökéletes élményt adjon?
Cukrot persze, jócskán. A bort normál esetben ugyan szárazon szeretjük, de melegen, sok kesernyés fűszerrel, és savasabb hozzávalók esetében nem baj, ha kicsit ellensúlyozunk. A cukor fele legalább nem baj, ha vaníliás, szofisztikáltabbak persze főzhetnek bele vaníliarudat is.
Két alappillér a szegfűszeg és a fahéj. Ha lehet, egészben, a por változat nem feltétlenül keveredik el rendesen, és sötétbarna szemcsés réteget képez a bor tetején, ami nem biztos, hogy jól mutat. Ha fűszertartó tasakban rakjuk őket bele, utána kihalászni sem nehéz. Amennyiben hosszabb ideig tároljuk a bort, ne hagyjuk benne órákig ázni, mert egy idő után csípősebb, kesernyésebb, kellemetlen ízű anyagok áznak ki belőlük.
Vághatunk bele gyümölcsöket, jellemzően citrusféléket, narancsot, citromot. Ha nincsen, öntsünk legalább hozzá egy kis citromlevet. Almát is szoktak belevagdosni, ami főzés után különösen finom.
Tehetünk bele chilit, így csípősebb, markánsabb lesz, még jobban beindítja vérkeringésünket, ami a hidegben különösen jólesik.
Felforralni nem szabad, mert elpárolog belőle az alkohol. Valamennyi alkoholveszteség biztos hogy lesz, amit a főzés befejezése előtt nem sokkal egy kis barackpálinkával pótolhatunk, ízében is jót tesz a forralt bornak.
A tévhit, hogy főzéshez jó a rossz bor is, itt sem igaz. Nyilván nem a több ezer forintos borokból készítjük forralt borunkat, de az ihatatlan rossz borból rossz ízű lesz a forralt bor is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Forralt bor receptek
Téli kedvencünk: a forralt bor
Tuti gyümölcsös - forralt bor aszalt gyümölcsökkel
Forralt borhoz variációk