Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mi tagadás, fiatal vagyok, ezért minden vicc még új, de hogy a hétvégén milyen finom borkülönlegességet volt alkalmam kóstolni… muszáj megosztanom veletek, hátha másnak is van ezzel kapcsolatban tapasztalata, élménye!
Nem leszek még a borszakértői kóstolói leírások talpa alatt sem, de nézzétek el nekem! Szóval Portóit sikerült kóstolnom (sajnos a címkén lévő dolgokat nem tudnom ide idézni, de), sikerült utána néznem, és ezt találtam róla:
„A portói ún. erősített bor, mely a Douro völgyében, a Porto-tól körülbelül száz kilométerre fekvő borvidéken, különleges mikroklímában termő szőlőből készül.
A félig megerjedt mustot avinálják, azaz szőlőpárlatot adnak hozzá, ami megállítja a további erjedést. Ennek köszönhető a bor különleges édes íze és magas (19-22%) alkoholtartalma. Az egyen- letes minőség érdekében az évjáratokat keverik egy- mással.”
"Az angolok keltették életre, és máig ők a különleges ital legnépesebb fogyasztói." - Talán ezért nem is véletlen, hogy angol barátunk hozta. :D
Fantasztikus! Igazi nőcis, összeülünk dumcsizni típusú finomság! Először az volt róla az első gondolatom, hogy olyan, mint egy Tokaji Aszú (mondjuk valahol a 3 és 5 puttonyos között), csak éppen jó mély bordó színben… áh, most biztos van olyan borász, aki két kézzel húzkodja a haját… elnézést! DE muszáj megkóstolnotok!!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Chile kóstolva
Tuti gyümölcsös - forralt bor aszalt gyümölcsökkel
Forralt borhoz variációk
Szezonvégi birsalma