Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha már múltkorában szóba került egy bejegyzés formájában,h mit fogyasztunk bor (és sör) mellé, nézzük milyen borhoz milyen sajtot "illik" enni, hiszen a bor és sajt ugyan két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak:
Több országban – elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján – alakult ki az egyes borok sajtokhoz való társíthatósága. Így például:
A kemény sajtok /pl. Ementáli/ a fehér és a vörös száraz asztali borokhoz, pecsenyeborokhoz / furmint, nemes kadar / társíthatók.
A lágyabb sajtokhoz: a fehér és a vörös asztali borok, pl. a muskotály, a szürkebarát illik, a márványsajtokhoz: pedig a vörös borok.
A camembert sajthoz: szintén a vörös bor illik, pl. kékfrankos, cabernet.
A fondü / a népszerű, meleg, olvasztott sajtétel/ mellé: a burgundi, a bikavér és a cabernet ajánlott.
A kecskesajt készítők szerint vörösborokhoz: a füstölt vagy a natúr változat, fehérborokhoz a fűszerezett /görögös, provence-i, borsos, fokhagymás-snidlinges/ kecskesajt kiváló.
A sajtokat is, mint a jó vörösbort, ne túl hidegen tároljuk, fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékleten tartsuk, és így szolgáljuk fel, a kettő együtt ugyanis nagyobb gasztronómiai élvezetet nyújt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Célkeresztben az Ezerjó
Célkeresztben a rozé
Hasznos tippek a megfelelő bor kiválasztásához
A nők a bort is másképp isszák