Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mikre jó a bor:
Vérkeringés
Az LDL koleszterin elősegíti, hogy az erek falán lerakódások képződjenek. A lerakódások nagy mennyiségben pedig szűkítik, vagy akár el is zárják az ereket. Ilyen formán pedig nagymértékben hozzájárulnak a szívroham előfordulásának kockázatához. A bor csökkenti az LDL koleszterin mennyiségét, tágítja az érfalakat, és növeli a jótékony HDL koleszterin koncentrációját. Ily módon járul hozzá a szívinfarktus megelőzéséhez, és tartja karban az ereket.
Agy
Tévedés, hogy a többi alkoholos italhoz – különösen a rövid italokhoz – hasonlóan a bor is pusztítja az agysejteket. Ellenkezőleg, éppen javítja a szellemi éberséget. Méghozzá oly módon, hogy csökkenti az agyér-elmeszesedés kockázatát, illetve lassítja a már megindult folyamatokat.
Emésztés
A bor hatással van az emésztésre. Különös tekintettel a fehérborra, mely magasabb savtartalommal rendelkezik vörös társaihoz képest. Növeli az étvágyat, serkenti a nyál- és a gyomorsav-elválasztást, de még hasmenés esetén is segít.
Csontok, bőr
Lassítja a csontritkulást, mely egyébként különösen a nőket veszélyezteti, megakadályozza, vagy legalábbis enyhíti a csontkopást, gyorsítja a sebgyógyulást, de még a bőrgyulladások ellen is beválhat.
Tehát, előre a borral, persze maximum egy pohárral egy nap, és ne minden áldott nap!
forrás: femina.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A nők a bort is másképp isszák
Mennyit ér a régi tokajim? - 1. rész
A bor és az Árpádház
A kékfrankos szőlő - dióhéjban