Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Január utolsó péntekén rendezték meg a „Chile íz közelből...” elnevezésű borvacsorát, ahol eddig számomra ismeretlen borokat kóstolhattam végig egy páratlan autentikus chilei menü kíséretében. A vacsora előtt egy frissítőt szolgáltak fel, mely Pisco Sour volt. Ez az ital tipikusan chilei, leginkább nyáron fogyasztják az emberek frissítőként vagy csak egyszerűen hangulatból. Engem meggyőzött mindenesetre, hogy a chileiek tudják mit kell inni a nagy melegben. Először egy 2009-es Villard Estaté Sauvignon Blanct szolgáltak fel a pincérek, melyhez egy tipikus chilei fogás párosult az „Empanadas”. Ez egy római köménnyel, olajbogyóval, mazsolával ízesített marhahúsos ragu, melyet egy leveles tésztába tesznek kis batyukat formázva. Ezt követően egy 2010-es Rosario Estaté Cabernet Sauvignon/Syrah Rosét töltöttek a poharakba, mely szinte egy képeskönyv benyomását keltette miután az ember kortyolt belőle egyet. Ehhez a borhoz egy melegsalátát szolgáltak fel, melyben burgonya, paprika, saláta és zeller mellé egy pikáns dresszinget kaptunk. A saláta összetétele jellemezete a tipikus Chilében használt zöldségeket. A harmadik fogás a vacsora egyik csúcspontja volt számomra, ahol egy pácolt báránybordát kaptunk rozmaringos burgonyával és mellé egy lime-os öntetett. Ehhez az ételhez egy 2008-as Tarapacá+ Plus szűretlen bió bort szolgáltak fel számunkra, mely teljes összhangban volt az elénk tálalt báránnyal. Ennek a bornak a különlegessége abban is rejlik, hogy minden egyes eladott palack után a Tarapacá borászat támogatja a környezettudatos tanítást Chilében. A vacsora másik meglepetése számomra a Laura Hartwig Carmenére bor volt, mely egy igen testes bor benyomását keltette. A Carmenére szőlők alapja Merlot volt, mely az évszázadok alatt olyan változásokon ment keresztül, hogy teljesen elhagyta a Merlot sajátos jegyeit. A vacsora végét pedig egy tipikus chilei édesség zárta a sütőtökös pite, melyhez egy áfonya szószt adtak és mellé egy Hӓagen Dazs vanilia fagylatot. Ehhez az éddeséghez a 2010-es berlini borverseny aranyérmes desszert borát szolgálták fel a Tarapaca, Late Harvest Sauvignon Blanc 2009-est. Ennek a bornak a cukor tartalma 135g/l ez közel a 6 puttonyos aszúval vetekszik, de nincsen meg a tipikus aszú utóíz a szájban. A januári hónap méltó befejézse volt számomra ez a vacsora. Azt gondolom találó volt a vacsora elnevezése is, valóban Chilét íz közelből lehetett megismerni. Köszönöm a Mezcal Étterem vezetőségének, hogy elhozták nekem Chilét, az étterem személyzetének a tökéletes lebonyolításért, Flóris Lászlónak a borok bemutatásáért valamint Taskó Krisztiánnak a páratlan menüsor összetételéért! Izgalommal várom a februári borprogramot a Mezcal Étteremben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Az Újvilág ismeretlen gyöngyszemei – beszámoló
Chile Calicantoja
Az Újvilág ismeretlen gyöngyszemei...
Vak borkóstoló a Mezcalban! - beszámoló