Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tokaji aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított aszúbor, vagyis aszúsodott és normál szőlő felhasználásával készített desszertbor, borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése, és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.
Az aszúsodást, más néven a nemesrothadást, a Botrytis cinerea penészgomba idézi elő az egyéb tényezők (klíma, szőlőfajták stb.) kedvező együttállása esetén.
Az aszúszemeket szemenként válogatják, ezzel kezdődik a szüret.
Eredetileg faputtonyokba gyűjtötték, összezúzták, majd egy kádban elegyítették 136,6 liter azonos évjáratú musttal vagy borral, 1-1,5 napig áztatták (hogy kioldódjon az aszúszem cukor, sav- és íztartalma), majd az úgynevezett aszútésztát kipréselték, és a mustot hordókba töltötték, hogy kierjedjen.
Az aszú annyi puttonyos, ahány puttony aszút áztatnak egy gönci hordó borban. Pincelabirintusokban elhelyezett fahordókban érlelik.
A pincék falát vastagon borító nemes
pincepenész, a Cladosporium cellare biztosítja éréskor az aszú különleges minőségét. 8-10 éves korában éri el palackképességét. A legjobb minőségű tokaji aszút Tokaj, Tarcal, Tolcsva, Mád és Tállya községek környékén készítik.
|
|
andyy yyyyyy írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
토토마트 https://mart-to.com/ Thanks for your time designed...
Kelivnnn Kelivnnn írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
토토안전나라 https://www. safetytoto.com Pretty good ...
Kelivnnn Kelivnnn írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
accurate content https://totomtpolice.com/ ...
andyy yyyyyy írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
먹튀젠더 https://www. gendersite.org/ This is such...
Kelivnnn Kelivnnn írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
View data https://meogtwibank. com/ An fascinating ...
andyy yyyyyy írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
토토지식백과 https://politicadeverdade.com/...
andyy yyyyyy írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
카지노헌터 https://casinohunter24.com ...
Kelivnnn Kelivnnn írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
도깨비토토사이트 https://tahoepourhouse.com ...
andyy yyyyyy írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
website https://xwlegacy.net/ Thank you for the sensible ...
andyy yyyyyy írta 3 hete a(z) Borszakértő válaszol fórumtémában:
주간토토 https://totook.com/ Wow, this article is exactly...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A Borfesztivál Borai
A bor és az Árpádház
A kékfrankos szőlő - dióhéjban
Az irsai Olivér