Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha az ember borszaküzletben jár, találkozhat mostanában fura, középen lyukas címkéjű borokkal, illetve hallhatja áhítattal mormolva hardcore borértő barátaitól, vagy boros blogokról a fura Sauska nevet. Sauska Krisztián, egy magyar üzletember, de hosszú ideig Amerikában élt. Miután hazajött, egy modern borászatot épített fel Villányban. Technológiában elhozta a legmodernebbet, személyzetben viszont kifejezetten fiatal szakmai személyzettel vette körbe magát, olyanokkal, akik több éves külföldi tapasztalattal rendelkeznek, nyitottak a borászkodás újabb irányzataiba, illetve nem feltétlenül kérgesedtek bele a magyar mentalitásba.
60 hektáron termesztenek szőlőt, felét Villányban, felét Siklóson, érdekesség, hogy a Siklósi régióban is inkább a kékszőlő ültetvények dominálnak. (Fehérszőlőjük csak Chardonnay van.) Feldolgozójukban akár évi 2500 hektoliter bort is képesek előállítani.
Fajtaboraik mellett érdekes lehet sillerboruk is, ez a rozé és vörös közti átmenet, több borteszten kiválóan szerepelt, illetve számozott cuvée-ik, Cuvée 5, 7, 9, 11, 13 néven, ebből a 11 létezik villányi, illetve siklósi kiadásban is.
A Pannonhalmi bormustrán mindkét Cuvée 11 „csúcsbor” kategóriát kapott, a Villányi változat pedig még „Champion” díjat is. A Decanter World Wine Awardson a Cuvée 5 nyert aranyérmet, illetve ugyanezek a borok aranyérmet kaptak a Vinagorán is.
Ennyi dicséret után, ha látunk középen lyukas címkés bort a polcon, probálkozzunk meg vele. Nem lesz olcsó, de borélmény lesz, az biztos.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A Borfesztivál Borai
ePincekönyv...
A bor és az Árpádház
A kékfrankos szőlő - dióhéjban