Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import és a Mezcal Étterem borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez. A borsor 100%-ig Chilében palackozott borokból állnak és hozzájuk tartozó ételeket pedig Evelyn Castro Espinoza kisasszony fogja elkészíteni, aki Chiléből érkezett Magyarországra. Természetesen segítségére lesz Taskó Krisztián, a Chile Wein Import állandó séfje, aki az alapanyagok és az ételek minőségért felel.
Evelyn 1980 telén született Chilében június 24-én. Már gyermekkorától kezdve
nagy érdeklődést mutatott a gasztronómia iránt. Érdeklődésének első komoly állomása
2005-ben jött el, amikor az INACAP 5 éves kurzusára iratkozott be, melyet
2010-ben kiváló eredménnyel végzett el. Számos gyakorlati helyen megfordult még
Európában is egészen pontosan Spanyolországban a Hotel Golf and Wine Spa
Perlada-ban, de a Marriot Hotelben is megállta a helyét még a tanulmányai elején,
emellett a minőségért felelős csoportvezetői pozícióban fejezte be a
gyakorlati tanulmányait az El Sauquito E.I.R.L-nél. Evelyn elmondása szerint
leginkább az édességek világa inspirálja, de a modern chilei gasztronómiában is
nagyon otthonosan mozog. Tanulmányai során 4 nyelvet sajátított el az anyanyelvével
együtt, de Magyarországra érkezésével nagy lendülettel vetette bele magát a
magyar nyelv rejtelmeibe.
A borkóstolón már jelen volt Evelyn is, aki több nyelven kommunikált a társaságban
ülő emberekkel, akikkel szinte egy gasztrócsatát vívtak borról borra. Talán az
egyik elvadult ötlet, amit az este folyamán még párszor felemlegettünk, a
sajtfelfújt rukkolával, de alapanyagként őz, nyúl, bárány, borjú, lencse, sütőtök,
narancs, csokoládé és még számos alapanyag merült fel. Már csak az a kérdés
milyen sajtból készítsük el a felfújtat, de a menüsor megalkotása ennél egy
picit több időt vesz igénybe, de reméljük a hosszú hétvége után már sikerül ezt
mindenki számára elérhetővé tenni.
A Chile Wein Import március 11. óta szoros együttműködésbe kezdett egy
magyarországi sajtkészítővel, akinek a sajtkészítményei elnyerték a Chile Wein
Import tetszését és minőségi kifogást sem találtak bennük. A március 25-ei
borvacsorára ezekből a sajtkészítményekből fogunk válogatni, mely egy vagy több
étel alkotóelemét fogják adni. A Chile Wein Import számára fontos az állandó,
megbízható minőség, ezért is esett a választás erre a sajt manufaktúrára.
A borkóstoló bor sora, melynek a végére fél egy után sikerült elérni,
1. Santa Camila Merlot Rosé Tierra Alta 2010 /Chile/
2. Vino Francisco de Aguirre Cabernet Sauvignon 2008 /Chile/
3. Villard Estaté Sauvignon Blanc Exp. 2009 /Chile/
4. Laura Hartwig Chardonnay Reservado 2008 /Chile/
5. Vina Tarapaca Carmenére Reserve 2008 /Chile/
6. Vina Tres Palacios Carmenére Reserve 2008 /Chile/
7. Cycles Winery CA Shiraz 2006 /Kalifornia/
8. Kangarilla Road Winery Shiraz 2007 /Ausztrália/
9. Stoneleigh Vineyards Sauvignon Blanc 2010 /Új-Zéland/
10. Bodega La Rual San Felipe Merlot Roble 2007 /Argentín/
A borvacsora helyszínét a Mezcal Étterem biztosítja! 1094 Budapest, Tompa utca 14.
A borvacsora időpontja: 2011. március 25. (péntek)
Az asztalfoglalás kötelező!
Asztalfoglalás: vinofrancisco@gmail.com, +3670/678-4393
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Chile íz közelből... Debrecenben!
Chile íz közelből... Debrecenben!
Palackba Zárt Újvilág - borvacsora beszámoló
Palackba Zárt Újvilág - borvacsora most pénteken a Paracelsus Étteremben