Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lattes Zubicueta José Francisco | 0 hozzászólás
Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez. A borsor 100%-ig Chilében palackozott borokból állnak és hozzájuk tartozó ételeket pedig Evelyn Castro Espinoza kisasszony fogja elkészíteni, aki Chiléből érkezett Magyarországra. Természetesen segítségére lesz Taskó Krisztián, a Chile Wein Import állandó séfje, aki az alapanyagok és az ételek minőségért felel.
Evelyn 1980
telén született Chilében június 24-én. Már gyermekkorától kezdve nagy
érdeklődést mutatott a gasztronómia iránt. Érdeklődésének első komoly
állomása 2005-ben jött el, amikor az INACAP 5 éves kurzusára iratkozott
be, melyet 2010-ben kiváló eredménnyel végzett el. Számos gyakorlati
helyen megfordult még Európában is egészen pontosan Spanyolországban a
Hotel Golf and Wine Spa Perlada-ban, de a Marriot Hotelben is megállta a
helyét még a tanulmányai elején, emellett a minőségért felelős
csoportvezetői pozícióban fejezte be a gyakorlati tanulmányait az El
Sauquito E.I.R.L-nél. Evelyn elmondása szerint leginkább az édességek
világa inspirálja, de a modern chilei gasztronómiában is nagyon
otthonosan mozog. Tanulmányai során 4 nyelvet sajátított el az
anyanyelvével együtt, de Magyarországra érkezésével nagy lendülettel
vetette bele magát a magyar nyelv rejtelmeibe.
A borkóstolón már
jelen volt Evelyn is, aki több nyelven kommunikált a társaságban ülő
emberekkel, akikkel szinte egy gasztro csatát vívtak borról borra. Talán
az egyik elvadult ötlet, amit az este folyamán még párszor
felemlegettünk, a sajtfelfújt rukkolával, de alapanyagként őz, nyúl,
bárány, borjú, lencse, sütőtök, narancs, csokoládé és még számos
alapanyag merült fel. Már csak az a kérdés milyen sajtból készítsük el a
felfújtat, de a menüsor megalkotása ennél egy picit több időt vesz
igénybe, de reméljük a hosszú hétvége után már sikerül ezt mindenki
számára elérhetővé tenni.
A Chile Wein Import március óta szoros
együttműködésbe kezdett egy magyarországi sajtkészítővel, akinek a
sajtkészítményei elnyerték a Chile Wein Import tetszését és minőségi
kifogást sem találtak bennük. A március 25-ei borvacsorára ezekből a
sajtkészítményekből fogunk válogatni, mely egy vagy több étel
alkotóelemét fogják adni. A Chile Wein Import számára fontos az állandó,
megbízható minőség, ezért is esett a választás erre a sajt
manufaktúrára.
A borvacsora borsora:
1.
Laura Hartwig - Chardonnay 2008
2. Santa Camila - Merlot Rosé
Tierra Alta 2010
3. Vina Tres Palacios Carmenére 2008
4. Vina Tarapacá - Tarapacá+ Plus
5. Vina Tarapacá - Brut
A
menü:
1. Machas krém házi kenyérrel
2. Sajtszuflé "pevre"
szósszal
3. Tengeri hal roston zöld pastával
4.
Merkennel hintett bárányborda Quinoával
5. Chilei házi édesség
A
borvacsora ára 8900Ft
A borvacsora helyszínét a Paracelsus
Étterem biztosítja!
Cím: 1091 Budapest Üllői út 119. (Nagyvárad tér)
AZ ASZTALFOGLALÁS KÖTELEZŐ!!!! Aki jövőhét szerda éjfélig nem
jelezz vissza, sajnos a regisztrációt nem tudjuk elfogadni. Aki szerda
éjfélig regisztrál a vacsora árából 10% kedvezményt biztosítunk és az
április 1-jei borvacsorából szintén.
Asztalfoglalás:
vinofrancisco@gmail.com, +3670/678-4393
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Palackba Zárt Újvilág - borvacsora beszámoló
Santiago a Paracelsus kikötőjében
Chile íz közelből... Debrecenben!
Chile íz közelből... Debrecenben!