Bor: Palackba Zárt Újvilág - borvacsora most pénteken a Paracelsus Étteremben

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

network.hu

 

Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez. A borsor 100%-ig Chilében palackozott borokból állnak és hozzájuk tartozó ételeket pedig Evelyn Castro Espinoza kisasszony fogja elkészíteni, aki Chiléből érkezett Magyarországra. Természetesen segítségére lesz Taskó Krisztián, a Chile Wein Import állandó séfje, aki az alapanyagok és az ételek minőségért felel.

 

Evelyn 1980 telén született Chilében június 24-én. Már gyermekkorától kezdve nagy érdeklődést mutatott a gasztronómia iránt. Érdeklődésének első komoly állomása 2005-ben jött el, amikor az INACAP 5 éves kurzusára iratkozott be, melyet 2010-ben kiváló eredménnyel végzett el. Számos gyakorlati helyen megfordult még Európában is egészen pontosan Spanyolországban a Hotel Golf and Wine Spa Perlada-ban, de a Marriot Hotelben is megállta a helyét még a tanulmányai elején, emellett a minőségért felelős csoportvezetői pozícióban fejezte be a gyakorlati tanulmányait az El Sauquito E.I.R.L-nél. Evelyn elmondása szerint leginkább az édességek világa inspirálja, de a modern chilei gasztronómiában is nagyon otthonosan mozog. Tanulmányai során 4 nyelvet sajátított el az anyanyelvével együtt, de Magyarországra érkezésével nagy lendülettel vetette bele magát a magyar nyelv rejtelmeibe.

A borkóstolón már jelen volt Evelyn is, aki több nyelven kommunikált a társaságban ülő emberekkel, akikkel szinte egy gasztro csatát vívtak borról borra. Talán az egyik elvadult ötlet, amit az este folyamán még párszor felemlegettünk, a sajtfelfújt rukkolával, de alapanyagként őz, nyúl, bárány, borjú, lencse, sütőtök, narancs, csokoládé és még számos alapanyag merült fel. Már csak az a kérdés milyen sajtból készítsük el a felfújtat, de a menüsor megalkotása ennél egy picit több időt vesz igénybe, de reméljük a hosszú hétvége után már sikerül ezt mindenki számára elérhetővé tenni.

A Chile Wein Import március óta szoros együttműködésbe kezdett egy magyarországi sajtkészítővel, akinek a sajtkészítményei elnyerték a Chile Wein Import tetszését és minőségi kifogást sem találtak bennük. A március 25-ei borvacsorára ezekből a sajtkészítményekből fogunk válogatni, mely egy vagy több étel alkotóelemét fogják adni. A Chile Wein Import számára fontos az állandó, megbízható minőség, ezért is esett a választás erre a sajt manufaktúrára.

A borvacsora borsora:

1. Laura Hartwig - Chardonnay 2008
2. Santa Camila - Merlot Rosé Tierra Alta 2010
3. Vina Tres Palacios Carmenére 2008
4. Vina Tarapacá - Tarapacá+ Plus
5. Vina Tarapacá - Brut

A menü:

1. Machas krém házi kenyérrel
2. Sajtszuflé "pevre" szósszal
3. Tengeri hal roston zöld pastával
4. Merkennel hintett bárányborda Quinoával
5. Chilei házi édesség

A borvacsora ára 8900Ft

A borvacsora helyszínét a Paracelsus Étterem biztosítja!
Cím: 1091 Budapest Üllői út 119. (Nagyvárad tér)

AZ ASZTALFOGLALÁS KÖTELEZŐ!!!! Aki jövőhét szerda éjfélig nem jelezz vissza, sajnos a regisztrációt nem tudjuk elfogadni. Aki szerda éjfélig regisztrál a vacsora árából 10% kedvezményt biztosítunk és az április 1-jei borvacsorából szintén.

Asztalfoglalás: vinofrancisco@gmail.com, +3670/678-4393

 

Címkék: bor chile evelyn import krisztián palack paracelsus szakács wein újvilág

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu