Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2009. november 15., vasárnap |
|
Kedvcsináló, rendkívül pozitív hangvételű cikk
jelent meg Észak-Magyarország két híres bortermelő vidékéről/városáról,
Tokajról és Egerről, a Da Zhong dél-kínai napilapban, amelyet 500.000
példányszámban adnak ki. A lap újságírója a Magyar
Turizmus Zrt. által szervezett gasztronómiai témájú nemzetközi
tanulmányút keretében látogatott hazánkba. Az írás részletesen
bemutatja Eger és Tokaj városát: dicséri Eger barokk épületeinek
szépségét, a híres Egri Bikavért és a megannyi hangulatos pici
borászatot, pincét, borkészítő műhelyt. Tokajról szólva szintén a helyi
borokat méltatja, természetesen kiemelve a Tokaji Aszút és név szerint
is említve néhány híres borászatot, amelyeknek sajátosságait, a
bortermelés menetét is leírja.
Régebbi hír: A K&D kínai piackutató cég reprezentatív felmérést készít a kínai állampolgárok Európába történő utazási szokásairól. A cég és a Magyar Turizmus
Zrt. együttműködésének keretében a kérdőív olyan kérdéseket is
tartalmaz, amely burkoltan hazánk turisztikai termékeire vonatkozik. A
kutatás eredményei - amelyeket, egy a magyar szakmának készülő
tanulmányba is beépítenek - szeptemberre várhatók.
Fotó: paper.dzwww.com
A
Kulturális Turizmus Évének öt pillére közül az egyik a Bor és
gasztronómia, amelyre így 2009-ben egész évben kiemelt figyelmet fordít
a Magyar Turizmus Zrt.
A Társaság kiemelten fontosnak tartja a
nemzetközi piacon is a bor és gasztronómiai lehetőségek
népszerűsítését, ennek érdekében piacspecifikus kiadványaiban, külföldi
megjelenéseiben is nagy hangsúlyt kap a bor és gasztronómiai
turisztikai kínálat. Külképviseleti hálózatának segítségével az MT Zrt.
rendszeresen tanulmányutakat szervez, amelyeknek célja a magyarországi
borturizmus és a borvidékek, borutak megismertetése a szakmával és a
nagyközönséggel.
A Magyar Turizmus Zrt. emellett hirdetésekkel,
reklámokkal, filmekkel és kiállításokon, prezentációkon, roadshow-kon
népszerűsíti Magyarország bor- és gasztronómiai kínálatát.
2009 első
félévében 15 ezer kínai vendég, közel 30 ezer vendégéjszakát töltött el
Magyarország kereskedelmi szálláshelyein. A vendégek száma 0,8%-kal a
vendégéjszakák száma pedig 7,1%-kal emelkedett az előző év azonos
időszakához képest.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A Borfesztivál Borai
Lőrincz György a 2009-es Év Bortermelője
Fiatal borászok, szevasztok! 2. rész
Fiatal borászok, szevasztok! 1. rész