Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
kilencvenes évek közepén, ahogy egyre inkább gyűrűztek be hozzánk a nemzetközi
bortrendek, megismerkedtünk, majd egyre több bort készítettünk a
szénsavmacerációs borkészítés technológiájával, a Beaujolais kultuszt pedig
ügyesen átemeltük a Szent Márton ünnep mondakörébe. Lettek kultikus újboraink,
például Bock József Szent Márton napi Kékoportója, vagy a Vylyan Bogyólé (bozsolé
szóra hajazó) primőrje, a Varga Pincészet Csabagyöngye borából készült „Év első
bora” (ezzel már jóval Márton nap előtt is lehet találkozni) vagy a Légli 333,
ami kicsit később, az év 333. napján, november 29-én (szökőévekben november
28-án) kerül forgalomba. De kiváló primőr borokat készít Gere Attila, Dúzsi
Tamás, Vesztergombiék, Figuláék, és még rengetegen. A borrajongó olvasóknak segítség
lenne, hogy, ha valaki jó újbort ivott, írja meg, kitől és honnan származott.
Végezetül két fontos dolog. Szeretjük azt mondani, hogy az újbor azért is jó és fontos dolog, mert pár hónappal a szüret után már képet kapunk az adott évjáratról. Az újborok minősége és karaktere azonban legfeljebb az adott bor elkészítésének sikerességéről, illetve sikertelenségéről ad képet, messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le belőle az adott év bortermésével kapcsolatban.
A másik pedig, hogy ezek a borok alkalmatlanok hosszabb érlelésre. Legkésőbb tavaszig, de inkább még a megjelenésük évének végéig el kell őket fogyasztani. Ez hálistennek inkább csak elméleti probléma, a magyar közönség lelkesen tesz eleget újbor-elpusztítási kötelezettségének minden évben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A Borfesztivál Borai
Bor és csokoládé kóstoló
Ördögkatlan fesztivál mától
Fiatal borászok, szevasztok! 2. rész