Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A borhoz gyakran szeretünk
fennkölt, pátoszos dolgokat kötni. Pontosítok: a bormarketinggel foglalkozók
gyakran szeretnek a borhoz fennkölt, pátoszos dolgokat kötni. Ez jellemzően így
van az egész világon, nálunk főleg a borok névválasztásában van jelen, a
legtöbb cuvée borunk latin fantázianevet visel, címkéjük elegáns, decens. Ez
rendben is van, mondjuk egy testes több éves vörösbornál, de egy könnyű,
gyümölcsös, fröccsnek való bort hogy lehet elegánsan megmarketingelni.
Fodor Béla és András két,
szemtelenül fiatal borász (30 felettiek, ami a jelenlegi borásztársadalomban
még tacskó kor, bár tendencia az átlagéletkor csökkenése) úgy gondolták, már ha
gondolkodtak ezen egyáltalán, hogy sehogy. Vagy, hogy valahogy biztos lehet, de
minek. Pincészetüket Béla és Bandi Borászatnak nevezték el, különös
ismertetőjelük boroscimkéiken pedig egy traktor. Ők lettek így a nép egyszerű
gyermekei, a szegényember legkisebb fiai, akik szerencsét próbáltak és bejött
nekik, akár tudatos marketingmunka, akár nettó jófejség áll a háttérben. A
Balatonfüred-Csopaki borvidéken belül, Balatonszőlősön és Füreden van kb. 10 hektár szőlőjük, elsősorban
sauvignon blanc és muskotály. Vásárolt szőlőből rozét is készítenek. Boraik
jellemzően frissek, ropogósak, gyümölcsösek, de nem mennek el a túlzott
parfümösség irányába. Pont ők biztosan nem sértődnének meg, ha azt mondanám,
hogy elsőrangú fröccsborok, persze semmiképp sem kizárólag. Ha látunk ilyen
traktoros bort, próbáljuk meg, jó arcok a srácok, jók a boraik, megérdemlik.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ePincekönyv...
Pinceajánló: Gál Pincészet Szigetcsép
Pinceajánló – Sauska Pincészet, Villány
A szőlőtermesztés hazai alakulása