Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

 

network.hu

A sylvaner, vagyis zöldszilváni, ősi fajta, és csak a legmodernebb DNS-vizsgálatok mutatták ki azt, hogy eredete szerint keresztezéssel alakult ki, a traminiból és az österreichisch-weissből (osztrák fehér, ausztriai fehér a magyar megnevezése). A traminit ismerjük, a másik szülő talán már ki is halt, de érdemes megjegyezni, hogy a Bécs melletti Grinzing borainak valaha ez alapozta meg a hírnevét.

 

Részletek és más érdekességek a BorTárs blogon:

 

http://bortars.blogspot.be/2013/04/erdelytol-elzaszig.html

Tovább 

Webes ételrendelés Magyarország egész tartományán: Falatozz.hu. Oszágos házhozszállítás. Amennyiben fővárosi vagy abban az esetben kerületi bontásban, viszont ha nem ez esetben városonként böngészheted a különböző éttermek menüjét. Abban az esetben ha oldalunkon rendeled meg az ételt, ebben az esetben most egy kiváló tábla gépet kaparinthatsz meg minden hónapban. Ne szalaszd el ezt a lehetőséget, érdemes körülnézni és rendelni! Olasz kaják, magyaros ételek és különlegességek szintúgy fellelhetők a kínálatunkban.

Tovább 

 

Ez az aszalt gyümölcsös forralt bor recept valódi ízkavalkádot varázsol forró poharunkba, az ilyen kopógós hideg estéken!

 

network.hu

Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1 narancs, 3 szegfűszeg, 2 darabka fahéj, 1 kiskanál reszelt gyömbér, 5 dkg mazsola, 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma, szilva, meggy), 15 dkg kockacukor, 1 kis pohárka rum

 

 

Elkészítés: A narancsot meghámozzuk (a fehér belsejét kikaparjuk!), kis darabka héjat félreteszünk, majd a gyümölcshúst vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

Az igazán téli hangulat közeledtével egyre megszaporodnak a karácsonyi vásárok, és ezzel együtt a forralt bor elérhető közelségbe kerül az utca emberével. Ennek is meg van a maga hangulata, de otthoni gyertyafényben, a melegben, belekuckózva kedvenc fotelembe… mmmm… azt hiszem, maradok a forralt bor otthoni elkészítésénél!

 

network.hu

Kedvenc receptem:

1 üveg borhoz, egy rúd fahéj, szegfűszeg, cukor - ízlés szerint. Nyitott forralt borozóknak ajánlott kipróbálni a vörösborhoz a chilit, narancshéjat, de akár egy kupica rummal is meg lehet bolondítani!

Tovább 

network.hu

Talán már mindenhol leérett a birsalma, jómagam idén még csak a belőle készült birsalmasajtot kóstoltam, de tudom, hogy ebből készül a legfinomabb almabor is!

 

A házi készítésével meg sem próbálkoznék, már a sajtnak valót is csak kínkeservvel dolgozom fel nagymamámnak, hogy aztán megörvendeztesse a családot édes csemegéivel, de a belőle készített jó borhoz igen nagy borkészítési tapasztalat szükséges…

 

De, a termelői birsalmabort mindenképp ajánlom mindenkinek kóstolásra!

Utolsó hozzászólás

Liza Preil üzente 11 éve

Véleményem szerint a birsalmából nehéz bort csinálni, mert nagyon magas a pektin tartalma - az ami sürusiti, és ez meg gátolja a bor letisztulását.

Tovább 

Sziasztok!

 

 

network.hu

Tegnap egy fantasztikus édes Fekete Ribizlibort kóstolgattunk barátaimmal, amit a Pataky Attila és Kerenszky Attila párosnak köszönhetünk!

 

 

Mostanában amúgy is a gyümölcsborok kerültek előtérbe – bár az számomra nem teljesen világos, mióta nem gyümölcs a szőlő… -, ezt a gyümölcsöt egyben is szeretem, gondoltam jó lesz kezdésnek… aztán persze jöhet a többi is. Nem tudok borszakértőként nyilatkozni róla, de nagyon szép a színe, a gyümölcs íze is fantasztikusan átjön, csak ajánlani tudom!

Utolsó hozzászólás

Liza Preil üzente 11 éve

Már évek óta csinálom a ribiszke bort. Tavaly vettem én is egyet a boltban, hogy összehasonlitsam. Jó édes és zamatos volt. Ami számomra azt jelenti hogy ennek a bornak összetevöi: viz, alkohol és aroma. Az (ön)erjedéssel és cukor hozzáadásával a rizlibor is lehet 13%-os, de utáncukrozás és aromák hozzáadása nélkül ki van zárva, hogy ennyire erösen megtartja a cukortatralmát és a (fekete) ribiszke aromáját!

Tovább 

 

network.hu

Egyre többet gondolok rá, hogy közeledik Márton napja, amit mindneképp érdemes évente egyszer megünnepelni egy kis libafinomsággal, akár combbal, akár májjal... az élmény csak színesebbé teszi táplálkozásunkat!

 

 

És ha Márton nap, ajánlom figyelmetekbe a zánkai Márton-napi lampionos felvonulást, melyet libavacsorával, újbor kostólval koronázhatunk meg a faluházban! Vidám gasztronómiai program várja au odalátogatókat, Márton-napi műsor, játszóház kicsiknek és nagyoknak, és ami nem mellékes: a Balaton partján.

Tovább 

 

network.hu

 

Az angol Decanter Magazin öt borvidéket javasol utazási célpntként az UNESCO Világörökségi Listájáról. Tokajt is. A Bordeaux melletti Saint Emilion azonban lemaradt az ajánlatok közül.

A részletek a BorTárs blogon:


http://bortars.blogspot.be/2012/10/tokaj-lenyomta-saint-emiliont.html

 

 

Én eddig még csak két bort kóstoltam, ami chilei volt, de azok fantasztikusak voltak! Sajnálom is, hogy most erről a Chilei Napokról lemaradtam, itt bővülhetett volna a Chilével kapcsolatos íz-világom, de késő bánat…


network.huAz egyik bor, amihez szerencsém volt a Botalcura Delirio Reserve Chardonnay & Viognier 2009, ami egy rendkívül zamatos borocska, csupa déligyümölcs-illattal áthatva, nagyon ízlett!A másik egy San Elias Syrah 2009, ami egy nagyon finom vörösbor, legalábbis minket, lányokat a kóstolón levett a lábunkról!

Tovább 

 

A függetlenség minden ország életében egy nevezetes nap. Chile 1810-ben autonóm köztársaság lett a Spanyol Királyságon belül. 1817-től a függetlenségi mozgalom vezetője Bernardo O'Higgins lett, aki fegyveres erőivel legyőzte a királypárti seregeket, majd 1818. február 12-én Chilét független köztársasággá nyilvánították ki. A chileiek szeptember 18-án kezdik ünnepelni függetlenségüket, mely több napon keresztül zajlik.

 

Budapesten a Fővám tér 1-3.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu