Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lattes Zubicueta José Francisco | 0 hozzászólás
Elérkezett február 25-e. Izgatottan vártam az újvilág ismeretlen gyöngyszemei elnevezésű borvacsorát, mely a Mezcal Étteremben került megrendezésre. Már maga a borsor sem volt hétköznapi, de amit Taskó Krisztián az est Chef-je varázsolt asztalainkra, az felért egy ízorgiával. A borvacsora vidám baráti hangulatban telt, vendégeink Flóris László vezetésével kalandozhattak a borok és gasztronómia világában.
Az első bor William Cole – Sauvignon Blanc Mirrador Selection 2009-es évjáratú palackja volt.
A március 11-én tartott vak borkóstolón összeállított borsor első 4 helyezett borát kóstolhatják meg a vendégek, melyhez egy szorosan idomuló étel is párosul. Az vacsora vendég Chéf-je Evelyn Castro Espinoza mesterszakács Chiléből, aki ezen az estén Taskó Krisztiánnal együttműködve egy hamisítatlan modern latin menüvel készülnek a vacsoravendégek számára. Ezen az estén bemutatjuk Argentína egyik közkedvelt pezsgőjét.
Időpont: 2011.03.25.
|
|
Az Újvilág palackba zárva – vak borkóstoló
Az újvilág ismeretlen gyöngyszemei után eljött az idő, hogy megismerjük azokat a borokat, melyek az újvilágban kerültek palackozásra és eddig Magyarországon egy szűk rétegnek adatott meg, hogy ismerhesse ezeket a borkülönlegességeket.
Az este folyamán 10 palack bor kerül az asztalra és vendégeink segítségére számítva egy vetélkedővel egybekötve, a március 25-ei borvacsora borsorát szeretnénk összeállítani.
13 éve | Kovács Bálint | 1 hozzászólás
A bor jó befektetés – ez az egyike számos, gyakran mormolt bormantráinknak. Igazából fogalmunk sincs róla, hogy így van-e, azt tudjuk, hogy a borász elkészíti, a kereskedő árusítja, mi meg megvesszük, tényleg micsoda különleges dolog ez, sóspereccel és nyári gumiabronccsal például sosem történik ilyesmi. Persze, tudjuk, hogy ott, a messzi nyugaton más a helyzet, texasi olajmilliárdosok, tokiói yakuzavezérek pincsikutyaként hízelegnek a leghíresebb bordeaux-i pincészeteknek, hogy előjegyzésbe vegyék őket egy-egy láda erejéig és kisbefektetők dőlnek hátra nyugodtan, mikor megtudják, hogy vagyonuk nagyobb része egy kiváló évjárat különleges tételévé manifesztálódva pihen egy sötét pincében.
13 éve | Major Krisztián | 3 hozzászólás
A parafa többféle fa többéves ágain vagy törzsén keletkező vastag kéreg (más néven „para”), amely lefejthető.
Kereskedelmi használatra elsősorban a paratölgy (Quercus Suber) fáját termelik ki. A világ legnagyobb parafatermelője Portugália.
A parafa különösen dugónak alkalmas, mert rugalmas, ugyanakkor a nedvességet nem engedi át. A világban termelt parafa mintegy 60%-ából dugókat készítenek. Mivel nagyon könnyű, halászúszókhoz és bójákhoz is jó, de használják padlónak, sőt, tűzállósága miatt legújabban a rakétatechnológiában is.
A Calicantonak többféle jelentése van. Több várost hívnak így a világban. Santiago de Chile lakosainak is köze van a Calicanto névhez; egy híres híd neve, ami a Rio Mapochot szelte át. 1779-ben készült el ez a csodálatos alkotás. Ez a híd kezdettől fogva többet jelent a lakosok számára egyszerű közlekedési eszköznél. Ünnepi piacok és vásárok kerültek a hídon megrendezésre, ahol a termelők saját portékáikat vonultatták fel, és itt lehetett venni először déli bort.
Február 25-én a Mezcal Étteremben kerül megrendezésre az "Újvilág ismeretlen gyöngyszemei..." elnevezésű borvacsora. A borvacsorán három chilei, egy dél-afrikai bor és Chile legkedveltebb pezsgője kap lehetőséget a bemutatkozásra. A vacsorát nem csak a borkülönlegességek, de ehhez a borsorhoz tökéletesen idomuló nem hétköznapi menüsor fog párosulni.
A vendégek által összeállított borsor:
1. William Cole Sauvignon Blanc Mirrador Selection /Chile/
2. Canto Grande Cabernet Sauvigon Rosé /Chile/
3.
Február 11-én a Mezcal Étterem egy vak borkóstolóval várta a borkedvelőket. 10 db újvilági bort szolgáltak fel, melyek eddig magyarországi forgalomban nem voltak. Ezek között volt chilei, argentín, ausztrál és kaliforniai pincészet.
Az első bor, mint utóbb kiderült egy William Cole Mirador Selection 2009-es volt. Ez a bor egyenesen Chile – Casablanca völgyéből érkezett.Harsány, roppanós, egzotikus Sauvignon Blanc, mely trópusi gyümölcsöket idéz fel. A hóvégi borvacsora első boraként fog bemutatkozni a borvacsorán.
13 éve | horváth imre | 0 hozzászólás
Kékfrankos Nyár 2010 Soproni Kékfrankos Nyár: országos szinten is egyedülálló rendezvénysorozat, amely a soproni borkultúra tevékeny éltetője. A karakteres soproni kékfrankosnak ott a helye a nemzetközi "borválogatottban". Olyan nemes, és nagy múltú borról és borvidékről van szó, amelyet méltán reprezentál a Kékfrankos Nyár rendezvénysorozat, amely a májusi borünneptől egészen a szeptemberi szüretig kínál számos izgalmas programot.
A sokrétű programfolyam a Sopronba és környékére látogató vendégeknek mutatja be a borvidéket, a szőlőgondozást és borkészítést, egészen a "tőkétől a pohárig".
13 éve | Major Krisztián | 1 hozzászólás
Anonymus a 12. században írt krónikájában megemlíti, hogy a őseink a szkítiai őshazában különösen kedvelték a hús- és halételeket, a tejtermékeket, szívesen használták ízesítésre a mézet és a fűszereket, e mellett bort fogyasztottak.
A magyarság azon ritka népek egyike, amelyeknek saját szava van a bor megjelölésére. Az első leírt magyar szó állítólag a BOR :)
A magasabbrendűség határozta meg a bor szerepét a hun királyi protokollban.
A
kétezer forintos jegyet le lehetett inni, éppen úgy, mint a borfesztiválokon,
nem írtam több oldalnyi kóstolójegyzetet, csak pár érdekes adat: A badacsonyi
Varga Pincészetnek van Rózsakő nevű bora, ami egy Budai Zöld – Kéknyelű
keresztezés, a Kéknyelű furcsa szexuális szokásainak köszönhetően jött létre, félszáraz
bájosság amúgy.
Bakonyi Péter Siklósról (többek között) a Zuhánnya dűlőből készít Hárslevelű – Olaszrizling cuvée-t, a Hárslevelű jellemzően északi fajtánk, ehhez képest Villányban, akarom mondani inkább Siklóson és környékén akad belőle viszonylag nagyobb mennyiségben, végül is, miért ne szerethetné a szubmediterrán klímát, savból is van hova leadni, a test simán bírja, hát, az aroma az kényes pont, az bizony el tud égni néha.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás