Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Péter Emma | 10 hozzászólás
Csökkent az üveges borok forgalma, a kannás és műanyag palackos borok pedig egyre népszerűbbek a vásárlók körében - állapította meg felmérésben a GfK Hungária.
Ez még akár jól is jöhet a kisebb pincészeteknek, kezdő borászoknak, akik eleinte inkább műanyag palackokba töltik a kész bort, azonban az ilyen, műanyag üveges borokkal kapcsolatban még elég erősen él a "tablettás" sztereotípia.
A felmérés szerint az otthoni fogyasztásra vásárolt borok forgalma nem csökkent, azonban az üvegpalackosok 9%-os visszaesést mutatnak, míg a műanyag üvegbe zárt borok fogyasztása 74%-kal népszerűbbek, mint 2009-ben.
14 éve | Balogh Nóra | 0 hozzászólás
Bátran mondhatjuk, hogy a balatoni ősz legimpozánsabb rendezvénye veszi kezdetét szeptember 11-én. Bár a Badacsony 2000 hektárjával a kisebb borvidékek közé tartozik, jellegzetes, vulkanikus eredetű homokja varázsolja különlegessé az itt termett szőlőt.
A badacsonyi szüret minden évben kedvelt programja a borturistáknak, akik idén sem fognak unatkozni.
Megismerhetik a Badacsony kialakulását, a hely történelmét, szokásait és a borokkal szorosan összefonódott gasztronómiai kultúráját.
|
|
Mesterkurzusok
A Mesterkurzus borkóstolói már évek óta lehetőséget adnak az együtt kóstolásra, ami mindannyiunk számára a legjobb forrás új ismeretek és egyben örömök szerzésére is. Alkalmanként lelkes borimádók ülnek együtt, Mészáros Gabriella (hazánk első Nemzetközi Borakadémikusa) vezetésével egy-egy témát járunk körbe. Egy kis elméleti bevezető után állunk neki a kóstolásnak, nyílt vagy vakkóstolás formájában. És a kérdést gyakran feltesszük: Mit főzzünk hozzá?
I. Borismereti alapok és Magyarország borászata (alapfokú szint)
Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
A szőlőtermesztés környezeti alapjai
Szőlőtermesztés, borkészítés
Borstílusok Gasztronómia – ízlaboratórium
Magyarország borvidékei
A kárpát-medence szőlőfajtái
Sikeresen vizsgázó hallgatók borajánló oklevelet vehetnek át.
Időpontok:
2010. szeptember 15-18.
2010. szeptember 29-30., október 1-2.
2010. október 20-23
14 éve | Kovács Bálint | 0 hozzászólás
Bortanfolyamot végzett? Londonba vagy Rusztra jár Diplomakurzusra? Szeretné szinten tartani kóstolási ismereteit? Vizsgára készül? Mi biztosítjuk a folyamatos kóstolás lehetőségét!
14 éve | Farkas Éva | 3 hozzászólás
Újabb jó hír a fröccskedvelőknek: elindult a Fröccsbusz!
A Közösségi Bormarketing Alap megbízásából a kiváló hazai borokból készült fröccs népszerűsítése érdekében Hajós András, mint „fröccsmester” útjára indította a Fröccsbuszt, amely két hónapos, közel kétezer kilométeres túrát tesz az országban, érintve számos fesztivált, rendezvényt.
A rendezvények sorát a honlapon olvashatod, számos egyéb információ mellett.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás