Bor Blog: 2010. augusztus

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei - 2010. augusztus

network.huCsökkent az üveges borok forgalma, a kannás és műanyag palackos borok pedig egyre népszerűbbek a vásárlók körében - állapította meg felmérésben a GfK Hungária.

Ez még akár jól is jöhet a kisebb pincészeteknek, kezdő borászoknak, akik eleinte inkább műanyag palackokba töltik a kész bort, azonban az ilyen, műanyag üveges borokkal kapcsolatban még elég erősen él a "tablettás" sztereotípia.

A felmérés szerint az otthoni fogyasztásra vásárolt borok forgalma nem csökkent, azonban az üvegpalackosok 9%-os visszaesést mutatnak, míg a műanyag üvegbe zárt borok fogyasztása 74%-kal népszerűbbek, mint 2009-ben.

Utolsó hozzászólás

Erdei László üzente 13 éve

Takács Endre Úr hozzászólásához: A jó kannás boroknál a baj, hogy én nem tudom gyorsan meginni és egy néhány nap múlva már kezd egy kicsit megváltozni a bor ízanyaga. Számomra csak a csappal ellátott fóliás-dobozos bor megfelelő, mert az egy hónapig is eláll, miközben iszogatom. Be kell vallanom, hogy borvidéken élek és egyik legkivállóbb itteni borásztól tudok venni énente kb. 130 liter többféle bort. Én ezeket saját magamnak egy egyszerű kézi dugózó készülékkel 0,75lit. üvegpalacban palackozom. Borinyenc vagyok és emiatt a 2010 évi Chellenge Internacional du Vin Borgoeaux díjjazott boraiból 16-ot már megkóstoltam.
Ha Canadában járnék és volna 60 $-om akkor vennék a díjjazott jégborból, nagyon dícsérik.
Üdvi: EL.

Tovább 

network.hu

Bátran mondhatjuk, hogy a balatoni ősz legimpozánsabb rendezvénye veszi kezdetét szeptember 11-én. Bár a Badacsony 2000 hektárjával a kisebb borvidékek közé tartozik, jellegzetes, vulkanikus eredetű homokja varázsolja különlegessé az itt termett szőlőt.

A badacsonyi szüret minden évben kedvelt programja a borturistáknak, akik idén sem fognak unatkozni.

Megismerhetik a Badacsony kialakulását, a hely történelmét, szokásait és a borokkal szorosan összefonódott gasztronómiai kultúráját.

Tovább 

 

Mesterkurzusok


A Mesterkurzus borkóstolói már évek óta lehetőséget adnak az együtt kóstolásra, ami mindannyiunk számára a legjobb forrás új ismeretek és egyben örömök szerzésére is. Alkalmanként lelkes borimádók ülnek együtt, Mészáros Gabriella (hazánk első Nemzetközi Borakadémikusa) vezetésével egy-egy témát járunk körbe. Egy kis elméleti bevezető után állunk neki a kóstolásnak, nyílt vagy vakkóstolás formájában. És a kérdést gyakran feltesszük: Mit főzzünk hozzá?

Tovább 

I. Borismereti alapok és Magyarország borászata (alapfokú szint)

Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája

A szőlőtermesztés környezeti alapjai

Szőlőtermesztés, borkészítés

Borstílusok Gasztronómia – ízlaboratórium

Magyarország borvidékei

A kárpát-medence szőlőfajtái

 

Sikeresen vizsgázó hallgatók borajánló oklevelet vehetnek át.

Időpontok:

2010. szeptember 15-18.

2010. szeptember 29-30., október 1-2.

2010. október 20-23

Tovább 

Bortanfolyamot végzett? Londonba vagy Rusztra jár Diplomakurzusra? Szeretné szinten tartani kóstolási ismereteit? Vizsgára készül? Mi biztosítjuk a folyamatos kóstolás lehetőségét!

 

 

network.hu


A kóstolótréningeket végzett Nemzetközi borakadémikusok tartják, akik segítenek rávezetni a hallgatókat arra, hogyan lehet objektív borleírást készíteni, felismerni az adott fajtára- területre utaló jeleket a borokban, a WSET által előírt kóstolási rendszerben. Minden alkalommal 10 tételt kóstolunk, igyekezve reális képet mutatni az adott borvidék vagy ország borairól.

Tovább 

Újabb jó hír a fröccskedvelőknek: elindult a Fröccsbusz!

 

A Közösségi Bormarketing Alap megbízásából a kiváló hazai borokból készült fröccs népszerűsítése  érdekében Hajós András, mint „fröccsmester”  útjára indította a Fröccsbuszt, amely két hónapos, közel kétezer kilométeres túrát tesz az országban, érintve számos fesztivált, rendezvényt.

 

 

network.hu

 

 

 

A rendezvények sorát a honlapon olvashatod, számos egyéb információ mellett.

Utolsó hozzászólás

Balogh Nóra üzente 13 éve

Jó ötlet ez a kisbusz, a fröccs sajnos tényleg egyenlő lett a rossz bor + szóda kombinációval.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu