Bor Blog: 2011. március

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 637 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 637 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 637 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 637 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 302 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 685 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei - 2011. március

 

Az egyik legismertebb fehérbor a világon. Az egyik legelterjedtebb fehér szőlőfajta. És egy francia falucska, amiről a nevét kapta.  Csöndes hely.  Legalábbis az volt nyáron, amikor arra jártunk, de ősszel, a szüret idején biztosan nagyobb a nyüzsgés. 

Kedves kisvendéglő áll a falu egyik útkereszteződésében. A hangulatos helyet egy angol házaspár vezeti. Nem furcsa? Valaha az angol konyha arról volt híres, hogy ehetetlen. Persze az még Jaimie Oliver és Nigella Lawson előtt volt.

Tovább 


Palackba Zárt Újvilág borvacsora beszámolója


 

Március utolsó péntekén a Chile Wein Import borvacsora egy új helyszínen került megrendezésre. Az ételek és a borok tökéletes harmóniában voltak egymással. A vacsora fogásait a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének megbízottja Evelyn Castro Espinoza, chilei mesterszakács és a  Chile Wein Import állandó séfje Taskó Krisztián készítették el. A borok és az ételek világába, Flóris László a Chile Wein Import borszakértője kalauzolta el a vendégeket.

Tovább 

 

network.hu

Klasszikus fröccsfajták:

 

Nagyfröccs (hajtás vagy húzás): 2dl bor, 1 dl szóda

 

Kisfröccs (rövidlépés vagy fütty): 1dl bor, 1 dl szóda

 

Hosszúlépés (tradicionális magyar limonádé): 1dl bor, 2 dl szóda

 

Házmester: 3dl bor, 2dl szóda

 

Viceházmester: 2dl bor, 3 dl szóda

 

Maflás: 5dl bor, 5 dl szóda

 

“Csattos” (kristályvizes üvegnyi): 1l bor és fél liter szóda

network.hu

Magyar angol (tripla nagyfröccs): 6dl bor, 3 dl szóda

 

Utolsó hozzászólás

Szlávi Saci üzente 7 éve

nyááááár, hosszúlépééés :)

 

 

network.hu

 

Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez.

Tovább 

 

network.hu

A "Chile íz közelből... " borvacsora már többször is bizonyította, hogy a latin konyha nem csak a közismert mexikói ételekből áll. A borvacsorán megismerhetik a klasszikus és a modern chilei konyhát, melyhez a Chile Wein Import két állandó szakácsa fogja elkészíteni a különböző fogásokat. Az ételek és a borok harmóniája több vacsora alkalmával finomodott. Ebben nagy segítségünkre volt Evelyn Castro Espinoza, aki már március óta a Chile Wein Import latin-szakács csapatát erősíti.

Utolsó hozzászólás

Simonics Antalné Marcsi üzente 7 éve

Bárcsak közelebb lenne Debrecen Tihanyhoz! Egyszer már volt szerencsém chilei bort kóstolni, és mást is - akkoriban házhoz is hoztak borkóstolót - hát volt köztük, ami nagyon ízlett....

Tovább 

Szóval itt-ott, üzletekben, webshopokban lehet találni régi tokajikat, puttonyszámtól, évjárattól függően tíztől százezerig. Ami nem is hangzik rosszul. Csakhogy még nem értünk a végére.

 

A bor az nem arany ékszer, még csak nem is használt autó, a piac törvényei egészen másképp működnek vele kapcsolatban. Überbitang módon bizalmi termék. Ha autót veszek, kihozom a szalonból, és befordulok vele a sarkon, már nem ér annyit, mint 150 méterrel azelőtt, odáig új autó volt, most már használt.

Utolsó hozzászólás

Takacs Endre üzente 7 éve

Koszonom! Elvezet volt olvasni!

Tovább 

 

network.huA Paracelsus Étterem, mely a IX. kerület peremén található a Nagyvárad térnél az Üllői út 119-es szám alatt, egy nem mindennapi utazásra invitálja a vendégeket. Az étteremben más nemzetek tematikus programjai színesítik a klasszikus és modern ételekből álló étlapot. Ha kíváncsi a múlt pillanatira, nézzen körül az étteremben és a falakon található fényképeken keresztül megismerheti a múlt mozzanatait és használati tárgyait. Csütörtökön és pénteken élőzenével színesített program várja a vendégeket.

Tovább 

 

network.hu

Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak  a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import és a Mezcal Étterem  borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez.

Tovább 

Április 02-03. "Nemzetközi Magyar Nótak Klubok Minősítő Fesztiválja" valamint "Egyéni Énekesi Verseny" Veszprémben, a Dunántúli Regionális Klulturális Együttes és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében. Jelentkezési lap kérhető: 0620 3281486 ; 0630 473-6681. Email: notaverseny@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2011. 03.15. (interneten:2011.03.16.)

 

Kedves Versenyzők!

Részletes programot csak március 17-e után tudok küldeni, mivel a négy napos ünnep miatt sokan jelezték, hogy késni fognak a postai jelentkezések.

Tovább 

network.hu

A Sherry a spanyolországi Jerez község környékén termő fehér szőlőből készülő likőrbor.  A Sherry készítésekor megvárják a must teljes kiforrását, és ezután kevernek hozzá alkoholt, mely kötelezően brandy. Több változatban készül a száraz, könnyű finotól egészen a sokkal sötétebb és időnként édesebb olorosókig.

A sherry érlelése és keverése egyaránt az ún. solera-rendszerrel történik. Hordók hosszú sorát halmozzák egymásra több szintben.

Utolsó hozzászólás

Szlávi Saci üzente 7 éve

na ezt én sem tudtam, h borpárlat végülis

Tovább 

Kincs van a legtöbb magyar háztartásban, igazi kincs. Egy, vagy akár négy-öt üveg régi tokaji. Ott állnak a tv tetején, a Zsolnay hattyú, és a kristálykancsó között, néha ránéz a büszke tulajdonos, lám csak, ha nincs is Monet kép vagy gyémántgyűrű, de van itt aranytartalék, ha arra kerülne a sor. Aztán egyszer arra kerül a sor. Az a rohadt pénz, az mindig kell, ékszerek meg már a zálogban, vagy csak simán plazmatévét vesz az ember, aminek a tetején nem áll meg semmi sem.

Utolsó hozzászólás

Kovács Bálint üzente 7 éve

miért, mi lesz akkor..?

Tovább 

Bordeaux, Pauillac, Tourelles de Longueville 2005

 

A Chateau Pichon-Longueville kettes számú tétele, újfent Pauillac-ból. A telepítések többsége itt Cabernet Sauvignon, ez a bor mégis egy Merlot alapú cuvée (60 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc). Kóstoláskor már-már brett gyanúsan istállószagú, vagy legalábbis olyan, mintha arcunkat a ló nyakába fúrva vágtatnánk az erdőben, a lószőr mellett ázott avar, széna. Majd érett meggy, pörkölt kávé, sós mogyoró.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 7 éve

köszi!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu