Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Udvarhelyi Tibor | 0 hozzászólás
13 éve | Lattes Zubicueta José Francisco | 0 hozzászólás
Palackba Zárt Újvilág borvacsora beszámolója
Március utolsó péntekén a Chile Wein Import borvacsora egy új helyszínen került megrendezésre. Az ételek és a borok tökéletes harmóniában voltak egymással. A vacsora fogásait a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének megbízottja Evelyn Castro Espinoza, chilei mesterszakács és a Chile Wein Import állandó séfje Taskó Krisztián készítették el. A borok és az ételek világába, Flóris László a Chile Wein Import borszakértője kalauzolta el a vendégeket.
|
|
13 éve | Szlávi Saci | 1 hozzászólás
Klasszikus fröccsfajták:
Nagyfröccs (hajtás vagy húzás): 2dl bor, 1 dl szóda
Kisfröccs (rövidlépés vagy fütty): 1dl bor, 1 dl szóda
Hosszúlépés (tradicionális magyar limonádé): 1dl bor, 2 dl szóda
Házmester: 3dl bor, 2dl szóda
Viceházmester: 2dl bor, 3 dl szóda
Maflás: 5dl bor, 5 dl szóda
“Csattos” (kristályvizes üvegnyi): 1l bor és fél liter szóda
Magyar angol (tripla nagyfröccs): 6dl bor, 3 dl szóda
13 éve | Erdei László | 0 hozzászólás
13 éve | Lattes Zubicueta José Francisco | 0 hozzászólás
Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez.
A "Chile íz közelből... " borvacsora már többször is bizonyította, hogy a latin konyha nem csak a közismert mexikói ételekből áll. A borvacsorán megismerhetik a klasszikus és a modern chilei konyhát, melyhez a Chile Wein Import két állandó szakácsa fogja elkészíteni a különböző fogásokat. Az ételek és a borok harmóniája több vacsora alkalmával finomodott. Ebben nagy segítségünkre volt Evelyn Castro Espinoza, aki már március óta a Chile Wein Import latin-szakács csapatát erősíti.
Szóval itt-ott, üzletekben, webshopokban lehet találni régi tokajikat, puttonyszámtól, évjárattól függően tíztől százezerig. Ami nem is hangzik rosszul. Csakhogy még nem értünk a végére.
A bor az nem arany ékszer, még csak nem is használt autó, a piac törvényei egészen másképp működnek vele kapcsolatban. Überbitang módon bizalmi termék. Ha autót veszek, kihozom a szalonból, és befordulok vele a sarkon, már nem ér annyit, mint 150 méterrel azelőtt, odáig új autó volt, most már használt.
A Paracelsus Étterem, mely a IX. kerület peremén található a Nagyvárad térnél az Üllői út 119-es szám alatt, egy nem mindennapi utazásra invitálja a vendégeket. Az étteremben más nemzetek tematikus programjai színesítik a klasszikus és modern ételekből álló étlapot. Ha kíváncsi a múlt pillanatira, nézzen körül az étteremben és a falakon található fényképeken keresztül megismerheti a múlt mozzanatait és használati tárgyait. Csütörtökön és pénteken élőzenével színesített program várja a vendégeket.
Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import és a Mezcal Étterem borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez.
Április 02-03. "Nemzetközi Magyar Nótak Klubok Minősítő Fesztiválja" valamint "Egyéni Énekesi Verseny" Veszprémben, a Dunántúli Regionális Klulturális Együttes és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében. Jelentkezési lap kérhető: 0620 3281486 ; 0630 473-6681. Email: notaverseny@gmail.com
Jelentkezési határidő: 2011. 03.15. (interneten:2011.03.16.)
Kedves Versenyzők!
Részletes programot csak március 17-e után tudok küldeni, mivel a négy napos ünnep miatt sokan jelezték, hogy késni fognak a postai jelentkezések.
A Sherry a spanyolországi Jerez község környékén termő fehér szőlőből készülő likőrbor. A Sherry készítésekor megvárják a must teljes kiforrását, és ezután kevernek hozzá alkoholt, mely kötelezően brandy. Több változatban készül a száraz, könnyű finotól egészen a sokkal sötétebb és időnként édesebb olorosókig.
A sherry érlelése és keverése egyaránt az ún. solera-rendszerrel történik. Hordók hosszú sorát halmozzák egymásra több szintben.
Kincs van a legtöbb magyar háztartásban, igazi kincs. Egy, vagy akár négy-öt üveg régi tokaji. Ott állnak a tv tetején, a Zsolnay hattyú, és a kristálykancsó között, néha ránéz a büszke tulajdonos, lám csak, ha nincs is Monet kép vagy gyémántgyűrű, de van itt aranytartalék, ha arra kerülne a sor. Aztán egyszer arra kerül a sor. Az a rohadt pénz, az mindig kell, ékszerek meg már a zálogban, vagy csak simán plazmatévét vesz az ember, aminek a tetején nem áll meg semmi sem.
13 éve | Kovács Bálint | 1 hozzászólás
Bordeaux, Pauillac, Tourelles de Longueville 2005
A Chateau Pichon-Longueville kettes számú tétele, újfent Pauillac-ból. A telepítések többsége itt Cabernet Sauvignon, ez a bor mégis egy Merlot alapú cuvée (60 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc). Kóstoláskor már-már brett gyanúsan istállószagú, vagy legalábbis olyan, mintha arcunkat a ló nyakába fúrva vágtatnánk az erdőben, a lószőr mellett ázott avar, széna. Majd érett meggy, pörkölt kávé, sós mogyoró.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás