Bor Blog: 2011. április

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei - 2011. április

Irígykedve szoktam hallgatni a szakértők elemzését  egy bor kóstolásakor, ahogy az ízeket, aromákat, illatokat leírva szinte költői felsorolásokba bocsátkoznak. Mi minden érezhető ki egy-egy szippantásból vagy kortyból!  Ez valóban nem megy tanulás nélkül. No nem a beszéd, hanem az érzékelés.

De ennek vége lesz, mert megtaláltam az igazi oktatási SEGÉDESZKÖZ-t, egy társasjáték formájában. Helyesebben: több társasjáték formájában. Nem olcsó mulatság egy nagyobb dobozt beszerezni, soktízezer forint, de a hobbi sokaknak megérhet ennyit.

Tovább 

Az igazi ínyencekről azt mondják, ha elmennek egy vendéglőbe, nem is az ételt választják ki maguknak, hanem a bort. Aztán azt, hogy a nemes palack tartalma a legjobban érvényesüljön, már rábízzák a pincérre és a séfre. Ők tudják igazán, milyen ételt is kell az asztalra tenni ahhoz, hogy a kiválasztott bor valóban érvényesüljön.

 

Folytatás, és sok más:

http://bortars.blogspot.com

 

Utolsó hozzászólás

Ivánová Lívia üzente 13 éve

Na megnézném én azokat az ínyenceket, akik Magyarországon vagy nálunk Szlovákiában bemennek egy étterembe és így választanak bort. Mikor a gyakorlat inkább azt mutatja, hogy a pincér még bort se tud ajánlani. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a szakács nem tudna hozzá ételt párosítani. Sajnos ez a valóság. Nagyítóval talán találsz olyan négycsillagos éttermet, ahol lehet hogy sikerrel járnál. Az viszont az átlagembernek megfizethetetlen.Pedig az átlagember is szivesen inna jó bort egy finom étel után.

 

Chile íz közelből...


network.huTalán sokaknak ismerős lehet ez a név, mely egy, nem hétköznapi borvacsora nevét takarja. A „Chile íz közelből..” borvacsora két alkalommal kerül megrendezésre áprilisban. Több szempontból is izgalmas helyszín Debrecen, már maga az Óbester Hotel által biztosított helyszín sem egy nem mindennapi látvány, mely Debrecen történelmi belvárosában található.

 

 


A borvacsorára ellátogatok megkóstolhatják Chile valódi ízeit. A vacsora menüjében a klasszikus és a modern konyha kiemelkedő fogásai szerepelnek.

Tovább 

network.hu

Nem tudjuk, hogy van-e összefüggés a nők borfogyasztási szokásai és azon tény között, hogy a nőknek kifinomultabb az ízlelőrendszere, de bizton megállapíthatjuk, hogy sokszor megfeledkezünk a gyengébbik nem borszakértelméről. Sok helyen hallhattuk már, hogy a nők szaglása jobb a férfiakénál, ám az érzékelés cizelláltsága nem korlátozódik csupán e területre.

 

Amint azt Matt Kramer, a Wine Spectator borszaklap újságírója többször is kifejtette, a nők több részletet, több apró nüanszot érzékelnek az ízekből, amit nem utolsósorban annak köszönhetnek, hogy a Teremtő egészen egyszerűen több ízlelőbimbóval áldotta meg őket.

Utolsó hozzászólás

Joós Elek üzente 11 éve

Csak gratulálni tudok ahhoz, amit a borcímkékről írtál - sajnos, nem mindenki gondolkozik így.

Tovább 

Igen, tudom, hogy ezt a címet nem én találtam ki, de nem is akarom kisajátítani. Eötvös Gábor zenebohóc klasszikus és világhírű mondása azonban épp ide illik. 


Chardonnayből is: van mááásik...!

Igazából számtalan másik van, de most egy Chardonnayhoz közeli másikról lesz szó. Bourgogne, azaz Burgundia északi részén található Chablis, ahol ugyanaz a chardonnay szőlő annyira más viszonyok között terem, mondják, hogy az már nem is chardonnay.

Utolsó hozzászólás

Erdei László üzente 13 éve

Teljesen logikus, hogy van chablis chardonnay! Hiszen minden borász a maga borát dicséri! Ugye van rossz-közepes-jó és kiváló minőségű chardonnay. Azonban van még ettől jobb is -mondja borász-, "az enyém" chardonnay, ami nem más, mint a CHABLIS! Én ezt a kérdést így látom.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu