Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Udvarhelyi Tibor | 0 hozzászólás
Irígykedve szoktam hallgatni a szakértők elemzését egy bor kóstolásakor, ahogy az ízeket, aromákat, illatokat leírva szinte költői felsorolásokba bocsátkoznak. Mi minden érezhető ki egy-egy szippantásból vagy kortyból! Ez valóban nem megy tanulás nélkül. No nem a beszéd, hanem az érzékelés.
De ennek vége lesz, mert megtaláltam az igazi oktatási SEGÉDESZKÖZ-t, egy társasjáték formájában. Helyesebben: több társasjáték formájában. Nem olcsó mulatság egy nagyobb dobozt beszerezni, soktízezer forint, de a hobbi sokaknak megérhet ennyit.
13 éve | Udvarhelyi Tibor | 1 hozzászólás
Az igazi ínyencekről azt mondják, ha elmennek egy vendéglőbe, nem is az ételt választják ki maguknak, hanem a bort. Aztán azt, hogy a nemes palack tartalma a legjobban érvényesüljön, már rábízzák a pincérre és a séfre. Ők tudják igazán, milyen ételt is kell az asztalra tenni ahhoz, hogy a kiválasztott bor valóban érvényesüljön.
Folytatás, és sok más:
http://bortars.blogspot.com
|
|
Chile íz közelből...
Talán sokaknak ismerős lehet ez a név, mely egy, nem hétköznapi borvacsora nevét takarja. A „Chile íz közelből..” borvacsora két alkalommal kerül megrendezésre áprilisban. Több szempontból is izgalmas helyszín Debrecen, már maga az Óbester Hotel által biztosított helyszín sem egy nem mindennapi látvány, mely Debrecen történelmi belvárosában található.
A borvacsorára ellátogatok megkóstolhatják Chile valódi ízeit. A vacsora menüjében a klasszikus és a modern konyha kiemelkedő fogásai szerepelnek.
Nem tudjuk, hogy van-e összefüggés a nők borfogyasztási szokásai és azon tény között, hogy a nőknek kifinomultabb az ízlelőrendszere, de bizton megállapíthatjuk, hogy sokszor megfeledkezünk a gyengébbik nem borszakértelméről. Sok helyen hallhattuk már, hogy a nők szaglása jobb a férfiakénál, ám az érzékelés cizelláltsága nem korlátozódik csupán e területre.
Amint azt Matt Kramer, a Wine Spectator borszaklap újságírója többször is kifejtette, a nők több részletet, több apró nüanszot érzékelnek az ízekből, amit nem utolsósorban annak köszönhetnek, hogy a Teremtő egészen egyszerűen több ízlelőbimbóval áldotta meg őket.
13 éve | Udvarhelyi Tibor | 1 hozzászólás
Igen, tudom, hogy ezt a címet nem én találtam ki, de nem is akarom kisajátítani. Eötvös Gábor zenebohóc klasszikus és világhírű mondása azonban épp ide illik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás