Bor Blog: 2010. október

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei - 2010. október

 Bikavért Grőber Jenő egri borász készitete először a XX. szd. elején kékfrankosból, kadarkából és medoc noire-ból. Ma 12 féle vörös szőlőfajtából állitják elő azzal a kitétellel, hogy bármelyik választott alkotó 60%-ban szerepeljen. A 40%-ék a 12-ből legalább 4 fajta legyen. Kérdéseim: Az ilyen bornak van-e íz azonossága (arculata). Tudja-e a vásárló, hogy mi az összetétele( nem kell feltüntetni)? Szabad-e az ilyen hírneves borból olcsó filléres tömegbort készíteni?

Utolsó hozzászólás

Pelyhe László üzente 14 éve

Hát először is,úgy mint Bikavér rengeteg van.az egervines kommersztől-a szekszárdi féléig.sajnos csak elenyésző részük üti meg a kívánt mércét.nem szoktam már kisérletezni,inkább választok ismert fajtákat(kadarka,pinot noir,merlot,sauvignon blanch...........) sajnos ért már olyan meglepi hogy csak kólával!!!!!!!!!!!!!!!! ment le.

Tovább 

network.hu

A must a szőlő kipréselt leve, a bor alapanyaga. A fajtabor készítésénél fontos a szőlő fajta szerinti osztályozása.

Nem árt eltávolítani egymástól a bogyót és a kocsányt (hagyományos, pl. Tokaj-hegyaljai borkészítésnél ez nem kritérium, a kocsány elválasztása csak az utóbbi évtizedekben vált „divattá” – nagyüzemi szinten) majd jön a zúzás, préselés, amely a bogyók héját repeszti fel. A mustot mielőbb hordókba kell tölteni, jó ha itt indul be az erjedés.

Tovább 

 

Enni is szerettünk volna, találtunk egy érdekes helyet, az volt a neve, hogy „A csirke osztrigája” aminek első hallásra sok értelme nincs, de állítólag a püspökfalat feletti húsos részét hívják így. Itt híres séfek főztek (Litauszki Zsolt (21 Magyar Vendéglő) Kerekes Sándor (Gold Bisztró) Kiss Zoltán (XXL Catering) Szabó László (XXL Catering)) újraértelmezett magyaros fogásokat. Nekem nagyon tetszett, hogy nem csak a szokásos fesztiválos ételeket lehet fogyasztani, hanem olyasmiket is, amiket legfeljebb csak éttermekben, bár itt is műanyag tányér és evőeszköz volt hozzá.

Utolsó hozzászólás

Kovács Barnabás üzente 14 éve

köszi a beszámolót, élvezetes volt

Tovább 

network.hu

A tokaji aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított aszúbor, vagyis aszúsodott és normál szőlő felhasználásával készített desszertbor, borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése, és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.


Az aszúsodást, más néven a nemesrothadást, a Botrytis cinerea penészgomba idézi elő az egyéb tényezők (klíma, szőlőfajták stb.) kedvező együttállása esetén.

Utolsó hozzászólás

Tóth László üzente 13 éve

A cikkben jelzett nemes penész nem biztosítja az aszú minőségét !!!!! Csak jelzi, hogy a pince klímája megfelelő!!!!! Az aszú különleges minőségét az évjárat a szőlő minősége és az oxidatív érlelés biztosítja. Ezek után kell még a jó pinceklíma. Bordoktor

Tovább 

Olvasgattam itt a klubban és más oldalakon is élménybeszámolókat fesztiválokról, és úgy döntöttem, bátor leszek, és megpróbálom én is csokorba gyűjteni élményeimet a Budai Borfesztiválról. Remélem tetszeni fog. :)

 

 

network.hu


Sajnos a kint töltött idő nagy részét elrontotta a rossz idő, sokszor zuhogott az eső, fújt a szél, és kifejezetten hideg volt, de még ez sem vette el a nagy többség kedvét a jó borok kóstolásától. Az előadók hősiesen kitartottak, talán nem is maradt el fellépés, legfeljebb rövidebb volt, vagy később kezdődött.

Utolsó hozzászólás

Enyedi Zsuzsanna üzente 14 éve

Sajnos én nem tudtam elmenni a saját és apósom drága betegsége miatt nagyon sajnlom!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu