Bor Blog: 2011. január

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei - 2011. január

A Mezcal Étterem  februári első borprogramja:

A nagy sikerű "Chile íz közelből..." borvacsora után február közepén a Mezcal étterem, egy Valentin-napi vakborkóstolóval várja kedves vendégeit. A borsort kizárólag olyan borokból válogattuk össze az Újvilágból, melyeket eddig Magyarországon nem forgalmaztak.Az este folyamán 10db bort fogunk bemutatni, melyet egy játékos vetélkedővel egészítünk ki. A vetélkedő végén a nyertes másod magával meghívást nyer az “Az Újvilág ismeretl...en gyöngyszemei...” elnevezésű borvacsorára a Mezcal Étterembe.

Tovább 

Január utolsó péntekén rendezték meg a „Chile íz közelből...” elnevezésű borvacsorát, ahol eddig számomra ismeretlen borokat kóstolhattam végig egy páratlan autentikus chilei menü kíséretében. A vacsora előtt egy frissítőt szolgáltak fel, mely Pisco Sour volt. Ez az ital tipikusan chilei, leginkább nyáron fogyasztják az emberek frissítőként vagy csak egyszerűen hangulatból. Engem meggyőzött mindenesetre, hogy a chileiek tudják mit kell inni a nagy melegben.

Tovább 

 

 

network.huA fiatal borászok talán a legrokonszenvesebb teremtményei ennek az országnak. Egy fiatal borászt képtelenség nem szeretni. Annyi mindenkit lehet nem szeretni, az ügyvédet, a politikust, mert hazudik, a nagyvállalkozót, mert fennhéjázó, a melóst, mert közönséges, a filozófust, mert elefántcsonttoronyban él, az őstermelőt, mert folyton állami támogatásért sír, a celebeket, mert tele van a nemi életükkel a napi sajtó, de a fiatal borász, az más. A fiatal borász a szegényember legkisebb fia, aki furfangos eszével és tiszta szívével nyeri el végül a királykisasszony szívét, és vele a királyi trónt is.

Utolsó hozzászólás

Major Krisztián üzente 13 éve

köszi a beszámolót, élvezetees :)

Tovább 

 

network.hu

 

 

A Mezcal étteremben kerül megrendezésre az idei év első chilei borvacsorája, ahol Magyarországon eddig ismeretlen chilei borok fognak bemutatásra kerülni. A vacsorán 5 borkülönlegességet mutatunk be, amihez egy 4 fogásos, autentikus chilei menüsor párosul. A menüben helyet kapnak a tipikus chilei fogások mellett a modern, chilei konyha ízei is.

Az este borai:

Villard Estaté Reserve Sauvignon Blanc 2009
Nagyon összetett bor, telt aromákkal: citrus, sárgabarack, őszibarack, trópusi gyümölcsök, nagyon kellemes zamatot és hosszantartó ízvilágot ad.

Tovább 

network.hu

A Kékfrankos vitatott eredetű kékszőlő fajta, valószínűleg Ausztria, Magyarország területéről származik.

A legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy az 1809-es francia megszálláskor a francia katonák Sopronban kék színű frankkal fizettek volna érte. Ez a legenda nagyon szép, de nem sok köze van a valósághoz. Tény viszont, hogy az 1830-as évektől használják ezt a nevet. Közepes méretű fürtjein kis méretű bogyók találhatóak.

Tovább 

A Cserszegi Fűszeres könnyű, intenzíven illatos bort adó szőlőfajta, ami ortodox borhívők szerint éppen ezért a sátán találmánya, olyasmi, mint Lars von Trier rajongónak a Négy esküvő és egy temetés. Az ember életében a borszeretet második fázisa ő, tettestársával I. Olivérrel. (I, nem első), illetve a Kapu maga, hiszen az első fázist elhagyva, ami az olcsó legyen és édes, mivel berúgáshoz lesz, egyszer csak megjelenik, a nem igazán szeretem a (száraz) bort, de őket (a Cserszegit és az Irsait) igen.

Utolsó hozzászólás

Szlávi Saci üzente 13 éve

ez az édesítés dolog nekem nem tetszik, kár érte :/

Tovább 

network.hu

Mostanában eléggé felkapott, trendi bor lett az Irsai Olivér, nézzük, mit is takar a név:


Az Irsai Olivér hibrid csemege- és borszőlőfajta.
1930-ban nemesítette Kocsis Pál Magyarországon a Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér fajtákból. Később, 1960-ban Bakonyi Károly az Irsai Olivér és a Tramini keresztezésével alkotta a cserszegi fűszeres szőlőfajtát.

Magyarországon nagyobb mennyiségben a Pannonhalma-Sokoróaljai, Balatonboglári, Mátraaljai, Ászár-Neszmélyi borvidékeken termelik.

Utolsó hozzászólás

Erdei László üzente 13 éve

Nagyon kellemes illatú, zamatos. könnyű borfajta. Száraz kivitelben szeretem. Kedvencem a neszmélyi Hilltop Irsaija. Ajánlom kóstolják meg: TESCÓ-ban lehet kapni 800 Ft. körüli áron.

Tovább 

 

network.hu

A Kadarka bizony hungarikum, már hogy a pitlákba ne lenne az, ennek megfelelően természetesen külhonból érkezett hozzánk. Balkáni vagy kis-ázsiai eredetűnek tartja általában a szakirodalom, konkrétabban a török elől menekülő szerbek hozták el hozzánk a XV. században. Bizonyos elméletek szerint a fajta albán eredetű, és azért lett Kadarka, mert Albániából, Shkodrából jött (Albánia északi csücske), ami szerbül Szkodar. Van, aki egyenesen a Shkodrai tó mellől eredezteti, melynek neve szerbül Szkodarszko jezero.

Utolsó hozzászólás

Kovács Bálint üzente 13 éve

nem vettem annak, nyugi!:)

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu