Bor Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1750 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei - 2009. április

Akik kicsit is elmélyültek a borok világában, tudják, hogy micsoda hihetetlen kultúrával rendelkezik ez a nagyszerű "birodalom". Nemcsak az együttöltött esték, beszélgetések fontos közreműködője, ha egy kicsit is ismerjük a különböző ízeket,   megértjük a "birodalom" varázsát.

 

A borozás szép élményeket szerezhet nekünk, de ebben nagyban közrejátszanak a körülmények, a hangulat. Néhány alapszabály bemutatja, hogy hogyan hozhatjuk ki a palackból a maximumot, hogyan tehetjük igazlán jóvá a kóstolást!

Tovább 

Május 2-án rendezik meg a nagyrédei VIII. Nyitott Pincék Napját. A programok 10-18-ig tartanak. A sok jó bor mellett, finom ételek, kultrulális programok és számos szórakozási lehetőség is lesz.

 

Helyszínek: T-Bor Pince, Emri Borház, Nagyrédei Kecskefarm, Kádár Pince, Gácsi Pince, Bordomb, San Antonio, Zsellérház.

 

bővebben

 

network.hu

 

 

network.hu Megvan a bemutatkozó borászok végleges névsora. A borászok vagy a tulajdonosok személyesen is részt vesznek a borfesztiválon.

 

 

Bemutatjuk a Figula Pincészetet, a Lídia Borházat, Szalay Lászlót, a Bujdosó Pincészetet, a Garamvári Szőlőbirtok St. Donatus Pincészetét, a Konyári Pincészetet, a Légli Pincét és a Veszprémi Családi Pincészetet, a Borbély Családi Pincészetet, a Laposa Pincészetet, a Szeremley Pincészetet, a Villa Tolnayt, a Dobosi Pincészetet, a Szabó és Fia Borpincét, a Szentkállai Pincészetet, a Csordás-Fodor Borházat, a Kreinbacher Birtokot és Vinitiale Borászok Egyesületét.

Tovább 

Balatonlelle méltán lehet büszke boraira. Az elmúlt években sikert sikerre halmoztak, sőt az elmúlt években háromból kétszer került ki az év borásza a dél-balatoni településről. Ezúttal Konyári János balatonlellei borászt választották a 2008-as év termelőjének. A díjat a Vörösmarty téri Kristály házban adták át.

 

A Magyar Bor Akadémiának nem volt könnyű dolga, öt kiváló borász állt ugyanis a kitűntetés kapujában. A díj nem került rossz helyre.

Tovább 

Páratlanul finom halak, kagylók, rákok, egzotikus gyümölcsök, csevapcsica, manestra és még sok más különleges finomság jellemzi Horvátországot. Aki pedig belekóstol a nemzeti konyha ízeibe, óhatatlanul megkívánja a jobbnál jobb italokat is. Ez pedig nem lehet más, mint a kitűnő borok valamelyike.

 

Horvátország klímájának köszönheti a borok kiválóságait, melyek a világ legjobbjai közé tartoznak. Európában mégsem elég ismertek. Az ország 300 borvidékéről évi 50 millió palacknál is több bor kerül ki, ezek javarészt fehérek, mintegy 30 százalékban vörösek, 1 százalékban pedig rozé borok.

Tovább 

Borkedvelők figyelem!

 

A Budafoki Borút Egyesület szervezésében a pincészetek április 18-án, szombaton 11 és 21 óra között nyitva lesznek és változatos programokkal, pincesétákkal, élőzenével, házias ételekkel, borokkal és pezsgőkkel várják az érdeklődőket.


Bor és kultúra: látogatás a Nagytétényi Kastélymúzeumban ingyenes szállítással a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola udvaráról, Kossuth L. u. 83. (indulás 13 és 19 óra között 45 percenként).

Tovább 

Aki kedveli a borokat, bizonyára szereti az olasz különlegességeket is. Toscana, Lombardia, Szicília és még sorolhatnám a jobbnál jobb borok termelővidékeit., de igazából Olaszország rendkívül jó fekvésének köszönhetően szinte nincs olyan négyzetméter, ami ne lenne alkalmas a szőlő termesztésére. Ez abból is látszik, hogy a minden év áprilisában, Veronában megrendezendő Vinitaly rendezvénynek közel 4000 kiállítója van, természetesen csak Olaszországból.

Tovább 

Igazi tavaszi illatokat érezhetünk a 2008-as év legjobb rozéiból. A változatos árnyalatú rózsaszín nedű inkább a hölgyek körében népszerű, de azt hiszem, a gyümölcsös illat mindenkit magával ragad. Ha meg belekóstol a tavalyi év legjobbjaiba, biztosan nem okoz csalódást az urak körében sem!

 

Mint tudjuk, a rozé vörös szőlőből készül, úgy, hogy a mustot nem hagyják olyan sokáig állni a ledarált szőlőn, mint a vörösbor esetében. Kékszőlő esetén pedig, ha a szőlőt nem a héján erjesztik, hanem rögtön préselik vagy rövidebb ideig a héján áztatják, akkor szintén rozét kapunk.

Tovább 

Húsvét napja ma vagyon,
Tyúkot üssenek agyon,
Bor legyen az asztalon,
Kalács ide, mákos,
Forint ide, páros!
Szabad-e locsolni?

 

 

Húsvét napja ma vagyon?
Akkor tyúkot üssenek agyon,
Kupa bor legyen az asztalon,
Hogy a vendég ihasson, ehessen, lehessen
Nagy dínom-dánom!
Kalács ide, mákos,
Forint ide, páros,
Saláta meg tojásos!

 

 

 

Én is sikerültebb leszek,
Hogyha még magamhoz veszek
Egy kis pohár borocskát,
Itt állok már elég régen,
Kérem hát a fizetségem,
Kisasszonka nyújtsa át!

Tovább 

Minden nap igyunk egy jó pohár vörös bort, mert az jót tesz az egészségnek! Sokszor halljuk ezt a mondatot, és milyen igaz! Már az ókori Mezopotámiában is tisztában voltak a bor jótékony hatásával. Értékes gyógyszernek tartották, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása rendkívüli. Sőt megállapították, hogy a férfierő fokozására is csodásan alkalmazható. Ha gyógyszert készítettek belőle, gyakran mézzel, gyógyfüvekkel és fűszerekkel keverték.

 

Mára arra jutott a tudomány különböző kutatásoknak köszönhetően, hogy felnőtt korban a mérsékelt borfogyasztás kedvező hatással van a betegségek kialakulásának csökkentésében, valamint testi-lelki roboráló hatású.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu