Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
"Magic of Tokaj", azaz "Tokaj Varázsa" címmel 2009. november 2-án az angol Decanter magazin megtartotta az első Tokajnak szentelt bemutatót a londoni Vintner's Hallban.
Az ITD Hungary Zrt. által támogatott egész napos rendezvénysorozaton tizenhárom minőségért elkötelezett tokaji borászat vett részt (Alana-Tokaj, Béres, Bodvin, Chateau Dereszla, Chateau Pajzos, Gróf Degenfeld, Disznókő, Dobogó, Patrícius, Pendits, Royal Tokaji, Samuel Tinon, Sauska-Tokaj), melyen kora délutánig a szakmai vendégek kóstolhattak, később pedig a fogyasztók számára nyílt meg a lehetőség elmélyedni a tokaji borok világában.
14 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Végre mi nők is jeleskedhetünk ebben a szakámban. Az alábbi cikk erről tesz tanúbizonyságot:
A rendevzény ötletgazdája Szlovák Gabriella, a Szent László Borlovagrend kancellárja. A Borlovagrend és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. által meghirdetett versenyre minősített, palackos borokkal lehetett nevezni.
A verseny bírái, kizárólag hölgyek, kilenc országból érkeztek: Szerbiából, Romániából, Szlovéniából, Csehországból, Belgiumból, Ausztriából, Szlovákiából, Grúziából és természetesen Magyarországról.
|
|
14 éve | Trostel Vigasz Péter | 0 hozzászólás
Kellemes, meghitt karácsonyéjt és vidám szilvesztert kívánok!
http://www.borteka.hu/borlap/karacsonyi_udvozlet.html
Barátsággal
Péter
PS:
Karácsonyra, vagy szilveszterre - ünnepi menük
http://www.borteka.hu/borlap/borteka_unnepi_menu_e_book.pdf
PS, PS:
Ragadjuk meg az egerünket és küldjük el minden barátunknak és ismerősünknek! Rendben?
Olvasó letölthető : http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/adobe-reader-v9-1--magyar--PD14.html
14 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Korábban már írtam a forraltborról, de ez az idő, a ropogós friss hó és a karácsony közeledte arra sarkall,hogy újra megtegyem. Havas táj, metsző szél kint, melegség és szeretet az otthonokban, és itt a Karácsony és a karácsonyi vásárok ideje. A karácsonyi vásárokat pedig mi más tehetné hangulatossá – azonkívül, hogy már a fabódék és a díszítés csodás karácsonyi hangulatot áraszt – mint egy bögre forralt bor? A forralt bor számos helyen fogyasztható, nemcsak a vásárokban, de otthon , a meleg szobában, barátokkal, vagy épp szerelmünkkel a karácsonyi forgatagban, esetleg síelés alatt.
A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta... FOLYTATÁS
14 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
A sötét és hideg téli estéken jól esik egy forró ital, mely testünket és lelkünket is átmelegít, különösen,ha karácsonyi hangulat lengi át az estét.
Hozzávalók:
4 darab lédús narancs
25 darab kockacukor
Egy narancs héja
1 liter vörösbor
1 pohárka tiszta alkohol
A narancsokat meghámozzuk, majd apró darabokra felvágjuk őket. A narancsdarabokat és a bort egy nagy (1,5 literes), lehetőleg öblös üvegbe töltjük.
2007 óta Gyöngyöstarján a forralt bor rekorder, ők főzték egyszerre, egy edényben a legnagyobb mennyiséget egyik kedvenc téli italunkból. A trónt rövid időre elbitorolta Sárvár, amit a gyöngyöstarjániak természetesen nem hagyhattak megtorlatlanul. Az éppen aktuális Luca napi ünnepségek alkalmából 377 liter borból, 30 liter cukorból készítettek forralt bort (fehér borból), amit Kuti János helybéli mestercsakács ízesített. Mintegy másfél óra alatt készült el, (ekkor érte el a maximálisan megengedhető 76 fokot, e felett elkezd az alkohol párologni belőle, amit rendes forralt bor fogyasztó nem engedhet meg magának) és estére el is fogyott.
A megfelelő ételhez a megfelelő bort kell felszolgálni - ezt szinte mindenki tudja. Ahogy azt is, hogy a savanyú ételekhez a savas bor dukál, a fűszeres ételeket testes fehér vagy vörös borokkal öblítjük, az édesekhez pedig az édes borokat kínálunk. De milyen bort vegyünk az adott típusokból? Íme egy kis segítség, hogy ne tévedjünk nagyot... FOLYTATÁS
14 éve | ambrus agnes | 0 hozzászólás
14 éve | Farkas Éva | 1 hozzászólás
Karácsony előtt minden valamirevaló háziasszony jóelőre elgondolkodik, mit is főzzön, mit tegyen a karácsonyi asztalra. Lévén, hogy lassan Karácsony, szeretnék Veletek megosztani gy karácsonyi borleves receptet:
Hozzávalók:
6 dl jó minőségű száraz bor
3 dl tejszín
10 dkg cukor (esetleg ízlés szerint több)
1 darab fahéj
5 szem szegfűszeg
1/4 citrom
6 tojás sárgája
1 dl borban felforralom a fűszereket, citromot és főzöm kb 2 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek zamatát jól átveszi.
Ha
lehetne az Év Bortermelője díjra fogadni, ebben az évben valószínű nem
osztanának nagy nyereményt; az évek óta már emlegetett tuti befutó, dr. Lőrincz
Györgynek, az egerszalóki St. Andrea Pincészet tulajdonos-főborászának ítélte a
Magyar Bor Akadémia idén a legrangosabb szakmai díjat.
Nem volt ez meglepő, hiszen ha van név, akit évek óta leginkább csak dicsérnek az alkalmi minőségi borfogyasztóktól kezdve a borrajongókon át a szakmai emberekig, az Lőrincz György.
14 éve | . Édenkert Magazin | 0 hozzászólás
Pincelátogatással egybekötött borkóstolás, bormúzeumok, szüret és szüreti mulatság, borárverések, borfesztiválok: ezt kínálják a borutak az egyre nagyobb számban érdeklődő borturistáknak.
A borturizmus a bor készítésének bemutatására és fogyasztására alapozott szabadidős tevékenység. A résztvevők által bejárt borutak olyan...folytatás
Egyesek a száraz, férfias borokat részesítik előnyben, mások a félszáraz, megint mások az édes, konyt alá való borokat fogyasztják.
Meglehetősen közismert tény, hogy az Európai Unió országaiban borfelesleg van, ezért a szokványos magyar borok csak viszonylag alacsony áron adhatók el. A bor azonban piaci szempontból is különleges árucikk...folytatás
A gazdasági
válság (sajnos) természetesen nem kerülte el a bor ágazatot sem. A borfogyasztás,
ha nem is esett érezhetően vissza az idén, de leginkább stagnál szerte a
világban. Ennek megfelelően a termelőkre nehéz idők járnak.
Szerte Európában körülbelül 73.000 hektárnyi szőlőt vágtak ki. Nemcsak a gazdasági válság az oka, az EU anyagilag is támogatja a gazdaságtalanná vált szőlőtermő területek felszámolását. Spanyolországban a legnagyobb az arány, itt 45.000 hektárnyi szőlőtől „szabadultak meg”, őket követi Olaszország 11.900 hektárral, utánuk pedig Franciaország jön 10.300 hektárral.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás