Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Dr.
Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia nemrég megválasztott elnöke az Info Rádió
Aréna című műsorának nyilatkozott a napokban. Az etikai kódex kidolgozásának
igénye még pár hónapja, a Vincze Béla körül kialakult botrány idején merült
fel, és Kállay Miklós akadémiai elnökké választása után indult el a gyakorlati
megvalósítása. Dr. Kállay kiemelte, hogy noha eddig nem érezték szükségét egy
ilyen dokumentumnak, és valóban (többek között) a nagy visszhangot kiváltott Vincze
ügy miatt hozzák létre, szerinte az ellenőrzés szabályait nem kell szigorítani.
Nem vitatja a borokat vizsgáló hatóságok felkészültségét, mint elmondta,
szerinte egy európai szintű felszereltséggel rendelkező kiváló képzettségű
szakembergárda látja el ezt a feladatot.
"Magic of Tokaj", azaz "Tokaj Varázsa" címmel 2009. november 2-án az angol Decanter magazin megtartotta az első Tokajnak szentelt bemutatót a londoni Vintner's Hallban.
Az ITD Hungary Zrt. által támogatott egész napos rendezvénysorozaton tizenhárom minőségért elkötelezett tokaji borászat vett részt (Alana-Tokaj, Béres, Bodvin, Chateau Dereszla, Chateau Pajzos, Gróf Degenfeld, Disznókő, Dobogó, Patrícius, Pendits, Royal Tokaji, Samuel Tinon, Sauska-Tokaj), melyen kora délutánig a szakmai vendégek kóstolhattak, később pedig a fogyasztók számára nyílt meg a lehetőség elmélyedni a tokaji borok világában.
|
|
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Végre mi nők is jeleskedhetünk ebben a szakámban. Az alábbi cikk erről tesz tanúbizonyságot:
A rendevzény ötletgazdája Szlovák Gabriella, a Szent László Borlovagrend kancellárja. A Borlovagrend és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. által meghirdetett versenyre minősített, palackos borokkal lehetett nevezni.
A verseny bírái, kizárólag hölgyek, kilenc országból érkeztek: Szerbiából, Romániából, Szlovéniából, Csehországból, Belgiumból, Ausztriából, Szlovákiából, Grúziából és természetesen Magyarországról.
15 éve | Trostel Vigasz Péter | 0 hozzászólás
Kellemes, meghitt karácsonyéjt és vidám szilvesztert kívánok!
http://www.borteka.hu/borlap/karacsonyi_udvozlet.html
Barátsággal
Péter
PS:
Karácsonyra, vagy szilveszterre - ünnepi menük
http://www.borteka.hu/borlap/borteka_unnepi_menu_e_book.pdf
PS, PS:
Ragadjuk meg az egerünket és küldjük el minden barátunknak és ismerősünknek! Rendben?
Olvasó letölthető : http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/adobe-reader-v9-1--magyar--PD14.html
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
Korábban már írtam a forraltborról, de ez az idő, a ropogós friss hó és a karácsony közeledte arra sarkall,hogy újra megtegyem. Havas táj, metsző szél kint, melegség és szeretet az otthonokban, és itt a Karácsony és a karácsonyi vásárok ideje. A karácsonyi vásárokat pedig mi más tehetné hangulatossá – azonkívül, hogy már a fabódék és a díszítés csodás karácsonyi hangulatot áraszt – mint egy bögre forralt bor? A forralt bor számos helyen fogyasztható, nemcsak a vásárokban, de otthon , a meleg szobában, barátokkal, vagy épp szerelmünkkel a karácsonyi forgatagban, esetleg síelés alatt.
A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta... FOLYTATÁS
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
A sötét és hideg téli estéken jól esik egy forró ital, mely testünket és lelkünket is átmelegít, különösen,ha karácsonyi hangulat lengi át az estét.
Hozzávalók:
4 darab lédús narancs
25 darab kockacukor
Egy narancs héja
1 liter vörösbor
1 pohárka tiszta alkohol
A narancsokat meghámozzuk, majd apró darabokra felvágjuk őket. A narancsdarabokat és a bort egy nagy (1,5 literes), lehetőleg öblös üvegbe töltjük.
2007 óta Gyöngyöstarján a forralt bor rekorder, ők főzték egyszerre, egy edényben a legnagyobb mennyiséget egyik kedvenc téli italunkból. A trónt rövid időre elbitorolta Sárvár, amit a gyöngyöstarjániak természetesen nem hagyhattak megtorlatlanul. Az éppen aktuális Luca napi ünnepségek alkalmából 377 liter borból, 30 liter cukorból készítettek forralt bort (fehér borból), amit Kuti János helybéli mestercsakács ízesített. Mintegy másfél óra alatt készült el, (ekkor érte el a maximálisan megengedhető 76 fokot, e felett elkezd az alkohol párologni belőle, amit rendes forralt bor fogyasztó nem engedhet meg magának) és estére el is fogyott.
A megfelelő ételhez a megfelelő bort kell felszolgálni - ezt szinte mindenki tudja. Ahogy azt is, hogy a savanyú ételekhez a savas bor dukál, a fűszeres ételeket testes fehér vagy vörös borokkal öblítjük, az édesekhez pedig az édes borokat kínálunk. De milyen bort vegyünk az adott típusokból? Íme egy kis segítség, hogy ne tévedjünk nagyot... FOLYTATÁS
15 éve | ambrus agnes | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás