Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

Karácsony előtt minden valamirevaló háziasszony jóelőre elgondolkodik, mit is főzzön, mit tegyen a karácsonyi asztalra. Lévén, hogy lassan Karácsony, szeretnék Veletek megosztani gy karácsonyi borleves receptet:

 

Hozzávalók:

 

6 dl jó minőségű száraz bor
3 dl tejszín
10 dkg cukor (esetleg ízlés szerint több)
1 darab fahéj
5 szem szegfűszeg
1/4 citrom
6 tojás sárgája

network.hu

1 dl borban felforralom a fűszereket, citromot és főzöm kb 2 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek zamatát jól átveszi.

Utolsó hozzászólás

Kelemen Ottó üzente 15 éve

Ezt el kell készítenem Karácsonyra! Beszámolok mdj,hogy hogy sikerült.

Tovább 

network.huHa lehetne az Év Bortermelője díjra fogadni, ebben az évben valószínű nem osztanának nagy nyereményt; az évek óta már emlegetett tuti befutó, dr. Lőrincz Györgynek, az egerszalóki St. Andrea Pincészet tulajdonos-főborászának ítélte a Magyar Bor Akadémia idén a legrangosabb szakmai díjat.

 

Nem volt ez meglepő, hiszen ha van név, akit évek óta leginkább csak dicsérnek az alkalmi minőségi borfogyasztóktól kezdve a borrajongókon át a szakmai emberekig, az Lőrincz György.

Tovább 

 

network.hu

Pincelátogatással egybekötött borkóstolás, bormúzeumok, szüret és szüreti mulatság, borárverések, borfesztiválok: ezt kínálják a borutak az egyre nagyobb számban érdeklődő borturistáknak.

A borturizmus a bor készítésének bemutatására és fogyasztására alapozott szabadidős tevékenység. A résztvevők által bejárt borutak olyan...folytatás

network.hu

Egyesek a száraz, férfias borokat részesítik előnyben, mások a félszáraz, megint mások az édes, konyt alá való borokat fogyasztják.

Meglehetősen közismert tény, hogy az Európai Unió országaiban borfelesleg van, ezért a szokványos magyar borok csak viszonylag alacsony áron adhatók el. A bor azonban piaci szempontból is különleges árucikk...folytatás

Utolsó hozzászólás

Andresz Miklós üzente 15 éve

Ha jól látom a mellékelt fotó Balla géza kadarkáját ábrázolja Aradról.
Kellemes bor.Iagazi hazája a Balkán,bár most már itthon is elterjedőben van.Több egri borász is ültetett kadarkát de szerintem meg sem közelítik a szekszárdi kadarkákat.

network.huA gazdasági válság (sajnos) természetesen nem kerülte el a bor ágazatot sem. A borfogyasztás, ha nem is esett érezhetően vissza az idén, de leginkább stagnál szerte a világban. Ennek megfelelően a termelőkre nehéz idők járnak.

 

Szerte Európában körülbelül 73.000 hektárnyi szőlőt vágtak ki. Nemcsak a gazdasági válság az oka, az EU anyagilag is támogatja a gazdaságtalanná vált szőlőtermő területek felszámolását. Spanyolországban a legnagyobb az arány, itt 45.000 hektárnyi szőlőtől „szabadultak meg”, őket követi Olaszország 11.900 hektárral, utánuk pedig Franciaország jön 10.300 hektárral.

Tovább 

network.huCsoda, hogy nincs ilyen nekik már vagy 20 éve – idei a hír, hogy egy francia produkciós cég, a Media Place Partners, Edonys néven boros tematikájú tv csatornát tervez indítani. 2 nyelven, franciául és angolul sugároznának, kábelen, műholdról, és az interneten keresztül. A borfogyasztók és borkereskedelmi ágazatban dolgozók lenne a célközönségük, műsoraik próbálnának élénkítő hatással lenni a nemzetközi borturizmusra, különböző helyszínek bemutatásával, és terveznek műsorokat profiknak is.

Tovább 

 

Ha már múltkorában szóba került egy bejegyzés formájában,h mit fogyasztunk bor (és sör) mellé, nézzük milyen borhoz milyen sajtot "illik" enni, hiszen a bor és sajt ugyan két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak:

 


Több országban – elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján – alakult ki az egyes borok sajtokhoz való társíthatósága. Így például:

 

 

network.hu

 

 

A kemény sajtok /pl. Ementáli/ a fehér és a vörös száraz asztali borokhoz, pecsenyeborokhoz / furmint, nemes kadar / társíthatók.

Tovább 

network.hu

Táplálkozási és alkoholfogyasztási szokásaink egybefonódása részben magyarázatot adhat arra, hogy a sör- és a borkedvelők közül a borivókat miért terheli lényegesen kisebb kockázat a koszorúér-betegségek és bizonyos daganatok kialakulása terén.

 

 

Az már ismert, hogy a kedvező hatások kialakításában fontos szerepet játszanak olyan összetevők, mint a vérlemezkék összetapadását gátló ún. polifenolok és az antikarcinogén (a rákkeltő anyagok ellen ható) resveratrol.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 15 éve

csokoládé és bor. kész elhízás:)

Tovább 

network.huA kilencvenes évek közepén, ahogy egyre inkább gyűrűztek be hozzánk a nemzetközi bortrendek, megismerkedtünk, majd egyre több bort készítettünk a szénsavmacerációs borkészítés technológiájával, a Beaujolais kultuszt pedig ügyesen átemeltük a Szent Márton ünnep mondakörébe. Lettek kultikus újboraink, például Bock József Szent Márton napi Kékoportója, vagy a Vylyan Bogyólé (bozsolé szóra hajazó) primőrje, a Varga Pincészet Csabagyöngye borából készült „Év első bora” (ezzel már jóval Márton nap előtt is lehet találkozni) vagy a Légli 333, ami kicsit később, az év 333.

Tovább 

2009. november 15., vasárnap


 

Kedvcsináló, rendkívül pozitív hangvételű cikk jelent meg Észak-Magyarország két híres bortermelő vidékéről/városáról, Tokajról és Egerről, a Da Zhong dél-kínai napilapban, amelyet 500.000 példányszámban adnak ki.

 

A lap újságírója a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett gasztronómiai témájú nemzetközi tanulmányút keretében látogatott hazánkba. Az írás részletesen bemutatja Eger és Tokaj városát: dicséri Eger barokk épületeinek szépségét, a híres Egri Bikavért és a megannyi hangulatos pici borászatot, pincét, borkészítő műhelyt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu