Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

A szebb napokat látott Siracusától délre, Szicília legdélkeletibb csücskében van Avola városa. Róla kapta a nevét a nero d’avola. A sziget őshonos szőlőfajtája ez, bár calabreseként is emlegetik, és ez az elnevezés már az olasz csizma orránál lévő Calabria tartományhoz kötné, nem Szicíliához.

 

Részletek: bortars.blogspot.com

 

network.hu

Kik keverik a fehéret és a vöröset? Az olaszok és a franciák is...

Az amerikaiakról nem is beszélve!

Érdekességek a BorTárs blogon:

http://bortars.blogspot.com

network.hu

 

Chiantiban annak idején megrótták az Antinori famíliát, hogyan volt mersze olyan bort csinálni, amelyben nem az előírt szőlőfajták, a sangiovese, a canaiolo és a malvasia van benne.

Részletek: bortars.blogspot.com

 

network.hu

Van-e valakinek ennél öregebb Egri bikavére?

Családi emlék, nem eladó, de jó lenne tudni, mennyit érhet?

1972-ben lehetett 20 Ft :))

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Erdei László üzente 13 éve

Ha a palack függőlegesen és nem döntve és nem állandó hőmérségetű pincében volt tárolva, akkor nem adnék érte egy "lyukas két fillért sem". Elnézést kérek, de tapasztalatom szerint, ha a palack nincs döntve, akkor a dugó zsugorodik, levegőt kap és a bor megromlik.
Tisztelettel: Erdei László egri borínyenc.

Lehet szavazni a BorTárs blogon:

http://bortars.blogspot.com

 

A legjobb bordeaux-i borok tőzsdei forgalma dollármilliárdokat tesz ki évente. Vajon a magyar bor is jó befektetésnek?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

természetesen, vannak kivéló borászok és borok. a magyar bort el lehet adni. SZÉPVIRÁG A BORVIRÁG, LEGSZEBB MADÁR--A --MUSLINCA!!!

http://www.boregyetem.hu/blogger-verseny/akik-mar-jelentkeztek.html

Boros blogok versenye indult. Nemcsak az írások számítanak, hanem az is, hogy kit mennyien olvasnak. Nézzétek meg, és szavazzatok.

A spanyoloknál, olaszoknál legalább három (2+1) évig hordóban majd palackban kell érlelni a reservát vagy riservát. A „gran reservá”-t pedig öt évig: hármat hordóban, kettőt palackban tölt a bor, mielőtt a polcokra kerül. Máshol inkább íratlan szakami szabályok vannak, de az sem ritka, hogy a reserve szót csupán  bormarketing fogásként használják, hogy többet kérhessenek érte.

 

Részletek: http://bortars.blogspot.com

Dél-Afrikának egyedi, saját szőlőfajtája van: a pinotage. Ott keresztezte 1925-ben Abraham Itzak Perold, épp a stellenbochi egyetemen. A név mozaikszó,  eredete két szőlőfajta: a pinot noir és a hermitage összevonása.

Arról, hogy van-e tokaji Dél-Afrikában ugyanebben a cikkben lehet olvasni a BorTárs blogon: http://bortars.blogspot.com

 

Irígykedve szoktam hallgatni a szakértők elemzését  egy bor kóstolásakor, ahogy az ízeket, aromákat, illatokat leírva szinte költői felsorolásokba bocsátkoznak. Mi minden érezhető ki egy-egy szippantásból vagy kortyból!  Ez valóban nem megy tanulás nélkül. No nem a beszéd, hanem az érzékelés.

De ennek vége lesz, mert megtaláltam az igazi oktatási SEGÉDESZKÖZ-t, egy társasjáték formájában. Helyesebben: több társasjáték formájában. Nem olcsó mulatság egy nagyobb dobozt beszerezni, soktízezer forint, de a hobbi sokaknak megérhet ennyit.

Tovább 

Az igazi ínyencekről azt mondják, ha elmennek egy vendéglőbe, nem is az ételt választják ki maguknak, hanem a bort. Aztán azt, hogy a nemes palack tartalma a legjobban érvényesüljön, már rábízzák a pincérre és a séfre. Ők tudják igazán, milyen ételt is kell az asztalra tenni ahhoz, hogy a kiválasztott bor valóban érvényesüljön.

 

Folytatás, és sok más:

http://bortars.blogspot.com

 

Utolsó hozzászólás

Ivánová Lívia üzente 14 éve

Na megnézném én azokat az ínyenceket, akik Magyarországon vagy nálunk Szlovákiában bemennek egy étterembe és így választanak bort. Mikor a gyakorlat inkább azt mutatja, hogy a pincér még bort se tud ajánlani. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a szakács nem tudna hozzá ételt párosítani. Sajnos ez a valóság. Nagyítóval talán találsz olyan négycsillagos éttermet, ahol lehet hogy sikerrel járnál. Az viszont az átlagembernek megfizethetetlen.Pedig az átlagember is szivesen inna jó bort egy finom étel után.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu