Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

Chile íz közelből...


network.huTalán sokaknak ismerős lehet ez a név, mely egy, nem hétköznapi borvacsora nevét takarja. A „Chile íz közelből..” borvacsora két alkalommal kerül megrendezésre áprilisban. Több szempontból is izgalmas helyszín Debrecen, már maga az Óbester Hotel által biztosított helyszín sem egy nem mindennapi látvány, mely Debrecen történelmi belvárosában található.

 

 


A borvacsorára ellátogatok megkóstolhatják Chile valódi ízeit. A vacsora menüjében a klasszikus és a modern konyha kiemelkedő fogásai szerepelnek.

Tovább 

network.hu

Nem tudjuk, hogy van-e összefüggés a nők borfogyasztási szokásai és azon tény között, hogy a nőknek kifinomultabb az ízlelőrendszere, de bizton megállapíthatjuk, hogy sokszor megfeledkezünk a gyengébbik nem borszakértelméről. Sok helyen hallhattuk már, hogy a nők szaglása jobb a férfiakénál, ám az érzékelés cizelláltsága nem korlátozódik csupán e területre.

 

Amint azt Matt Kramer, a Wine Spectator borszaklap újságírója többször is kifejtette, a nők több részletet, több apró nüanszot érzékelnek az ízekből, amit nem utolsósorban annak köszönhetnek, hogy a Teremtő egészen egyszerűen több ízlelőbimbóval áldotta meg őket.

Utolsó hozzászólás

Joós Elek üzente 11 éve

Csak gratulálni tudok ahhoz, amit a borcímkékről írtál - sajnos, nem mindenki gondolkozik így.

Tovább 

 

Igen, tudom, hogy ezt a címet nem én találtam ki, de nem is akarom kisajátítani. Eötvös Gábor zenebohóc klasszikus és világhírű mondása azonban épp ide illik. 


Chardonnayből is: van mááásik...!

Igazából számtalan másik van, de most egy Chardonnayhoz közeli másikról lesz szó. Bourgogne, azaz Burgundia északi részén található Chablis, ahol ugyanaz a chardonnay szőlő annyira más viszonyok között terem, mondják, hogy az már nem is chardonnay.

Utolsó hozzászólás

Erdei László üzente 14 éve

Teljesen logikus, hogy van chablis chardonnay! Hiszen minden borász a maga borát dicséri! Ugye van rossz-közepes-jó és kiváló minőségű chardonnay. Azonban van még ettől jobb is -mondja borász-, "az enyém" chardonnay, ami nem más, mint a CHABLIS! Én ezt a kérdést így látom.

Tovább 

 

Az egyik legismertebb fehérbor a világon. Az egyik legelterjedtebb fehér szőlőfajta. És egy francia falucska, amiről a nevét kapta.  Csöndes hely.  Legalábbis az volt nyáron, amikor arra jártunk, de ősszel, a szüret idején biztosan nagyobb a nyüzsgés. 

Kedves kisvendéglő áll a falu egyik útkereszteződésében. A hangulatos helyet egy angol házaspár vezeti. Nem furcsa? Valaha az angol konyha arról volt híres, hogy ehetetlen. Persze az még Jaimie Oliver és Nigella Lawson előtt volt.

Tovább 


Palackba Zárt Újvilág borvacsora beszámolója


 

Március utolsó péntekén a Chile Wein Import borvacsora egy új helyszínen került megrendezésre. Az ételek és a borok tökéletes harmóniában voltak egymással. A vacsora fogásait a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének megbízottja Evelyn Castro Espinoza, chilei mesterszakács és a  Chile Wein Import állandó séfje Taskó Krisztián készítették el. A borok és az ételek világába, Flóris László a Chile Wein Import borszakértője kalauzolta el a vendégeket.

Tovább 

network.hu

Klasszikus fröccsfajták:

 

Nagyfröccs (hajtás vagy húzás): 2dl bor, 1 dl szóda

 

Kisfröccs (rövidlépés vagy fütty): 1dl bor, 1 dl szóda

 

Hosszúlépés (tradicionális magyar limonádé): 1dl bor, 2 dl szóda

 

Házmester: 3dl bor, 2dl szóda

 

Viceházmester: 2dl bor, 3 dl szóda

 

Maflás: 5dl bor, 5 dl szóda

 

“Csattos” (kristályvizes üvegnyi): 1l bor és fél liter szóda

network.hu

Magyar angol (tripla nagyfröccs): 6dl bor, 3 dl szóda

 

Utolsó hozzászólás

Szlávi Saci üzente 14 éve

nyááááár, hosszúlépééés :)

 

 

network.hu

 

Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez.

Tovább 

 

network.hu

A "Chile íz közelből... " borvacsora már többször is bizonyította, hogy a latin konyha nem csak a közismert mexikói ételekből áll. A borvacsorán megismerhetik a klasszikus és a modern chilei konyhát, melyhez a Chile Wein Import két állandó szakácsa fogja elkészíteni a különböző fogásokat. Az ételek és a borok harmóniája több vacsora alkalmával finomodott. Ebben nagy segítségünkre volt Evelyn Castro Espinoza, aki már március óta a Chile Wein Import latin-szakács csapatát erősíti.

Utolsó hozzászólás

Simonics Antalné Marcsi üzente 14 éve

Bárcsak közelebb lenne Debrecen Tihanyhoz! Egyszer már volt szerencsém chilei bort kóstolni, és mást is - akkoriban házhoz is hoztak borkóstolót - hát volt köztük, ami nagyon ízlett....

Tovább 

Szóval itt-ott, üzletekben, webshopokban lehet találni régi tokajikat, puttonyszámtól, évjárattól függően tíztől százezerig. Ami nem is hangzik rosszul. Csakhogy még nem értünk a végére.

 

A bor az nem arany ékszer, még csak nem is használt autó, a piac törvényei egészen másképp működnek vele kapcsolatban. Überbitang módon bizalmi termék. Ha autót veszek, kihozom a szalonból, és befordulok vele a sarkon, már nem ér annyit, mint 150 méterrel azelőtt, odáig új autó volt, most már használt.

Utolsó hozzászólás

Takacs Endre üzente 14 éve

Koszonom! Elvezet volt olvasni!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu