Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Farkas Éva | 8 hozzászólás
Létjogosultsága megkérdőjelezhető a vélt vagy valós borszakértők körében, a fröccs igenis népszerű és reneszánszát éli manapság. Mi is csillapíthatná jobban a szomjunkat egy forró, nyári délutánon, mint egy jó fröccs, legyen akár fehérborból, vagy legyen rozéfröccs (nekem utóbbi a személyes kedvencem, hosszúpohárból, színes szívószállal, ahogy azt kell, kerthelyiségben szürcsölgetve).
Nézzünk egy kis fröccstörténelmet: a legenda szerint 1842-ben Fáy András fóti pincéjébe hívta Vörösmarty Mihályt és még néhány barátját.
2010. március 20-21-én megrendezésre kerül a VinCE, a válogatott közép-európai borok seregszemléje. A rendezvény helyszíne az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal Budapest.
Az eseményen 60 magyar és 40 kelet-európai pincészet vonul fel, ezenkívül 20 egyéb kiállító gourmet termékeit kóstolhatják a látogatók, amit természetesen a részvételi díj tartalmaz.
A programban konferenciák, előadások, tanfolyamok és borkóstolási lehetőség kap helyet.
|
|
Tizenkét pontban foglalták össze borászok azokat a problémákat, amelyeket megoldva segíteni lehetne a magyar bor helyzetén.
Az iparágat most 12 pont szerint megújítani szándékozó, és számos törvénymódosítást sürgető borászok így írnak a témáról:
Két évtized alatt a magyar borban rejlő lehetőségeknek csupán töredékét fedeztük fel, de már közel állunk ahhoz, hogy az ágazatra nehezedő bürokrácia felőrölje jelenünket és felszámolja jövőnket.
15 éve | Kovács Bálint | 0 hozzászólás
Borkollégium… az ínyencek szabadegyeteme
Az oktatás szóbeli előadásokra, valamint vezetett, interaktív borkóstolásokra épül, de önálló, otthoni tanulást és felkészülést is igényel. Az előadások elsődleges célja a változott igényeknek és új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeret.
15 éve | Farkas Éva | 0 hozzászólás
15 éve | Hugó Áron | 0 hozzászólás
A Zempléni-hegység déli lábánál található Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék a világ első zárt borvidéke már 1737 óta. A 6202 hektáros terület 2002 óta az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült.
A Tokaj-hegyaljai borvidék 87 km hosszú és 3-4 km széles területen fekszik, három jellegzetes hegy által körülvéve (abaújszántói hegy, Sátor-hegy és a Kopasz-hegy között). Központja Tokaj, mely méltán tette népszerűvé hazánkat világ szinten is.
Furmint Február
Újabb borkóstoló a Budavári Királyi Borház és Pincemúzeumban!
Ezúttal a Furmint Február kezdeményezéshez csatlakozva
2010. február 26-án 19 órától
tokaji kóstolót szervezünk amelyen
Degenfeld és az Erzsébet Pince borait mutatjuk be az alábbi borsorral:
Degenfeld Furmint 2008 - Fűszeres paradicsommal és mozarellával töltött tésztacsónak
Erzsébet Barrique Furmint 2008 - sárgadinnye golyók ardenneki sonkában
Erzsébet Hárslevelű 2008 - párolt spárga füstölt lazac köntösben
Degenfeld Muscat Lunel 2008 - vadpástétom batyuban gőzölve
Degenfeld Fortissimo 2008 - gorgonzola – pestóval- tésztakosárban
Erzsébet 150 gramm – Aszalt sárgabarackos crème brulée
Jegyár: 5 900 Forint/fő
A kóstolóra jegyet az Interticket irodákban, a www.jegy.hu oldalon és a helyszínen lehet váltani.
15 éve | Kovács Bálint | 0 hozzászólás
Kedves Borbarát!
Egy szellemi alkotóműhelyként szeretném magunkat – mint a VINCE közreműködőit - bemutatni. A szerzőpárok az irodalomban, természet tudományokban, de a borszakírók között is szép számmal felfedezhetők. Csak egyetlen példa: Serena Sutcliffe David Peppercornnal és még jó páran mások. Az, hogy első publikációink, illetve a rólunk szóló sajtóhírek 1989 óta olvashatók a nyomtatott sajtóban, némi magyarázatot kíván. Hét Borbírák vagy Borkollégium, WSET iskola vagy év borásza választás, mindezek hátterében a Rohály-Mészáros házaspár áll.
Tucatnyi francia bortermelő és -kereskedő érintett abban a kiterjedt csalási ügyben, amelyben 18 millió üveg rossz minőségű bort sóztak rá egy amerikai nagykereskedőre - írta a Daily Mail.
A
kaliforniai E&J Gallo a francia Languedoc-Roussillon régióból
vásárolt bort, melyet aztán saját Red Bicyclette Pinot Noir márkanevén
szeretett volna teríteni. A bor azonban egyáltalán nem a régió híres
Pinot Noirja volt, hanem sokkal rosszabb minőségű szőlőkből készült
ital - a cimkéket pedig gátlástalanul meghamisították.
15 éve | Boross Ivó | 1 hozzászólás
pezsgő és aperitif borok: 6-8 C
száraz fehérborok: 8-10 C
aromás és félédes fehérborok: 9-11 C
rozé borok: 9-11 C
késői szüretelésű vagy töppedt szőlőből készült borok: 11-12 C
somlói és badacsonyi óborok: 12-14 C
desszertborok: 12-14 C
könnyű és fiatal vörösborok: 12-16 C
nehéz vörösborok, óborok: 16-19 C
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás