Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

Létjogosultsága megkérdőjelezhető a vélt vagy valós borszakértők körében, a fröccs igenis népszerű és reneszánszát éli manapság. Mi is csillapíthatná jobban a szomjunkat egy forró, nyári délutánon, mint egy jó fröccs, legyen akár fehérborból, vagy legyen rozéfröccs (nekem utóbbi a személyes kedvencem, hosszúpohárból, színes szívószállal, ahogy azt kell, kerthelyiségben szürcsölgetve).


network.hu

Nézzünk egy kis fröccstörténelmet: a legenda szerint 1842-ben Fáy András fóti pincéjébe hívta Vörösmarty Mihályt és még néhány barátját.

Utolsó hozzászólás

Balogh Nóra üzente 15 éve

Én is csak a nyárra gondolhatok... a gyönyörű kilátás Budapesten, a kellemes hangulat, a pihenés és jó pohár fröccs vagy bor, nem is kell ennél több!

Tovább 

 

network.hu

2010. március 20-21-én megrendezésre kerül a VinCE, a válogatott közép-európai borok seregszemléje. A rendezvény helyszíne az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal Budapest.

 

 

Az eseményen 60 magyar és 40 kelet-európai pincészet vonul fel, ezenkívül 20 egyéb kiállító gourmet termékeit kóstolhatják a látogatók, amit természetesen a részvételi díj tartalmaz.

 

 

 

 

network.hu

A programban konferenciák, előadások, tanfolyamok és borkóstolási lehetőség kap helyet.

Tovább 

 

network.hu

Tizenkét pontban foglalták össze borászok azokat a problémákat, amelyeket megoldva segíteni lehetne a magyar bor helyzetén.

 

 

 

 

Az iparágat most 12 pont szerint megújítani szándékozó, és számos törvénymódosítást sürgető borászok így írnak a témáról:

Két évtized alatt a magyar borban rejlő lehetőségeknek csupán töredékét fedeztük fel, de már közel állunk ahhoz, hogy az ágazatra nehezedő bürokrácia felőrölje jelenünket és felszámolja jövőnket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Félő, hogy nem a hozzá nem értés, hanem egyéb, teljességgel racionális koncepció áll a háttérben, mindazonáltal drukkolok, hogy sikerüljön átvinni a pontokat!

Tovább 

network.hu Borkollégium… az ínyencek szabadegyeteme

2006. januárjában nemzetközi akkreditációt nyert a londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust - WSET – nemzetközi hálózatában, így a Borkollégium az első magyarországi WSET központ lett, a 994. képzési intézmény (vizsgahely).

 

Az oktatás szóbeli előadásokra, valamint vezetett, interaktív borkóstolásokra épül, de önálló, otthoni tanulást és felkészülést is igényel. Az előadások elsődleges célja a változott igényeknek és új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeret.

Tovább 

network.hu

Nem is először, hanem pontosan hatodszorra hívta össze a nagyérdeműt a Tokaji Borbarátnők Társasága. Most már szinte törvényszerű, hogy ha bál van, akkor hó is van. Így volt ez most is, ám ennek ellenére megtelt a tokaji Kulturális Konferencia Központ (volt zsinagóga épülete), ahol igyekeztek mindent a bál, no és persze a tokaji bor szellemében kialakítani. Jó ötlet volt, hogy az asztalokat egy-egy dűlőről nevezték el, és az onnan származó kövekkel, vesszőkkel díszítették.

Tovább 

A Zempléni-hegység déli lábánál található Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék a világ első zárt borvidéke már  1737 óta. A 6202 hektáros terület 2002 óta az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült.

 

A Tokaj-hegyaljai borvidék 87 km hosszú és 3-4 km széles területen fekszik, három jellegzetes hegy által körülvéve (abaújszántói hegy, Sátor-hegy és a Kopasz-hegy között). Központja Tokaj, mely méltán tette népszerűvé hazánkat világ szinten is.

Tovább 

 

Furmint Február

 

Újabb borkóstoló a Budavári Királyi Borház és Pincemúzeumban!

 

Ezúttal a Furmint Február kezdeményezéshez csatlakozva

2010. február 26-án 19 órától

tokaji kóstolót szervezünk amelyen

Degenfeld és az Erzsébet Pince borait mutatjuk be az alábbi borsorral:

 

Degenfeld Furmint 2008 - Fűszeres paradicsommal és mozarellával töltött tésztacsónak

Erzsébet Barrique Furmint 2008 - sárgadinnye golyók ardenneki sonkában

Erzsébet Hárslevelű 2008 - párolt spárga füstölt lazac köntösben

Degenfeld Muscat Lunel 2008 - vadpástétom batyuban gőzölve

Degenfeld Fortissimo 2008 - gorgonzola – pestóval- tésztakosárban

Erzsébet 150 gramm – Aszalt sárgabarackos crème brulée

 

Jegyár: 5 900 Forint/fő

 

A kóstolóra jegyet az Interticket irodákban, a www.jegy.hu oldalon és a helyszínen lehet váltani.

Tovább 

Kedves Borbarát!

 

network.huEgy szellemi alkotóműhelyként szeretném magunkat – mint a VINCE közreműködőit - bemutatni. A szerzőpárok az irodalomban, természet tudományokban, de a borszakírók között is szép számmal felfedezhetők. Csak egyetlen példa: Serena Sutcliffe David Peppercornnal és még jó páran mások. Az, hogy első publikációink, illetve a rólunk szóló sajtóhírek 1989 óta olvashatók a nyomtatott sajtóban, némi magyarázatot kíván. Hét Borbírák vagy Borkollégium, WSET iskola vagy év borásza választás, mindezek hátterében a Rohály-Mészáros házaspár áll.

Tovább 

Tucatnyi francia bortermelő és -kereskedő érintett abban a kiterjedt csalási ügyben, amelyben 18 millió üveg rossz minőségű bort sóztak rá egy amerikai nagykereskedőre - írta a Daily Mail.



A kaliforniai E&J Gallo a francia Languedoc-Roussillon régióból vásárolt bort, melyet aztán saját Red Bicyclette Pinot Noir márkanevén szeretett volna teríteni. A bor azonban egyáltalán nem a régió híres Pinot Noirja volt, hanem sokkal rosszabb minőségű szőlőkből készült ital - a cimkéket pedig gátlástalanul meghamisították.

Utolsó hozzászólás

M Imre üzente 15 éve

Valamelyik magyar termelő célul tűzte ki a 400 forintos jó minőségű bor előállítását. Ha lesz eredmény, írok erről.
A franciák manapság sok téren el vannak szállva maguktól ... a marketingjüket viszont tényleg tanulhatnánk, jó bort kell készítenünk, ez alap ...

Tovább 

network.hu

A borkedvelők tudják, hogy a helyes szervírozásnál nem csak arra kell odafigyelni, hogy milyen pohárban szervírozzuk a bort, hanem nagy hangsúlyt kell fektetni annak hőmérsékletére is. Az adott bor ezt betartva a legjobb ízét mutatja meg, ami sok esetben jó élménnyel párosul! (C = Celsius)

 

pezsgő és aperitif borok: 6-8 C

száraz fehérborok: 8-10 C

aromás és félédes fehérborok: 9-11 C

rozé borok: 9-11 C

késői szüretelésű vagy töppedt szőlőből készült borok: 11-12 C

somlói és badacsonyi óborok: 12-14 C

desszertborok: 12-14 C

könnyű és fiatal vörösborok: 12-16 C

nehéz vörösborok, óborok: 16-19 C

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Péter Emma üzente 15 éve

Tegnap voltunk barátokkal vacsorázni és a rozénkat 7-8 fokon szervírozták. Én is kissé melegebbet vártam volna, de még plusszban hűtötték is jeges vödörben. Ennek mi az oka? Köszi

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu