Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

network.hu

Biobort. Persze hogy igyunk! De mi fán terem a biobor? Tehették fel a kérdést a Feneketlen tó melletti Zöld Szüretre kilátogató borra szomjazók október 3-án. A szüreti muzsika megalapozta hangulatban fajátékok, biosütemények és az a bizonyos biobor várta, hogy felfedezzék.


Magyarország különböző borvidékeiről lehetett kóstolni a hegy levét. Képviseltette magát többek között a száz hektáros soproni Pfneiszl Pincészet, a balatonfelvidéki szentantalfai Dobosi Pincészet, a pici Szent György-hegyi Borkút Ökogazdaság és Hajós-Bajáról az Anna Borház.

Tovább 

 

network.hu

A holland Hotel De Vrouwe Van Stavoren hatalmas hordóiról nevezetes. Már nem bort tárolnak ám ezekben a gigantikus hordókban, némi felújítást követően szobáknak rendezték be őket. Két keskeny ágy, és egy kis előtér pont elfér a tölgy hordókban, amik régen több mint 19 ezer üveg bor tárolására szolgáltak. A szenvedélyes borkedvelőknek mindenképpen érdemes itt megszállniuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A hordókat Svájcból hozták, és alakították át szobákká, korábban 14 500 liter francia bozsolé pihent bennük, most minden hordó egy két fős szoba, amely kicsi ugyan, de egyedi, az biztos.

Tovább 

 

network.huMásrészt viszont jönnek fel az áruházláncok saját márkás termékei, és nem feltétlenül csak a gazdaságosak. Úgy tűnik jó üzletpolitika korrekt minőséget adni korrekt áron. Ezek a tételek húzzák egyébként a leginkább fel a külföldi borok fogyasztását, amik azért összességükben még mindig nem érik el az 5 %-át sem a hazai fogyasztásnak (bár arányuk folyamatosan emelkedik). Térnyerésükben az is közrejátszik, hogy a magyar fogyasztó továbbra sem túl tájékozott a borokat illetően, és ugyanúgy kezeli, mint a sört, vagy a mosóport: ha megismert és megkedvelt egy márkát, nem szívesen próbálkozik mással.

Utolsó hozzászólás

Trostel Vigasz Péter üzente 15 éve

Pedig rosszul teszi az, aki nem próbálkozik mással - borról beszélek, Te! :-))
Mert Brillat-Savarin úrtól tudjuk, hogy:
„Eretnekség azt állítani, hogy nem lehet a borokat váltogatni: a nyelv eltelik és a harmadik pohár után már a legjobb bor is csak jelentéktelen izgalmat okoz.”
Én hallgatok a jó öreg franciára! Elvégre a magyar igazság is 3 és egy a ráadás!
A félősebbjének pedig ott van az Ízlés garancia!, amit a www.borteka.hu online borbolt biztosít minden palack borhoz. Így bátran lehet karosszékből is borturistának lenni, megismerni a magyar borvidékek családi pincéinek kézműves borait!
Barátsággal

Tovább 

network.huAhogy közeledik az év vége, több piackutató cég is közzéteszi statisztikáit különféle fogyasztási szokásainkkal kapcsolatban – lássuk, mi a helyzet a borral.

 

Először is, nézzük meg, ki és mennyit iszik Magyarországon. A 18 év feletti korosztály majdnem fele fogyaszt bort, az ötöde heti rendszerességgel. Az alkalmankénti borfogyasztók számában az életkor nem mutat komolyabb különbséget, a rendszeres borfogyasztók száma viszont az életkor emelkedésével arányosan nő.

Tovább 

network.huMagyarországon a szüret elterjedtebb formája továbbra is a kézi szedés. A szocialista nagytermelő időszakban gépesítettek ahol csak lehetett, de a minőség háttérbe szorítása, és a kezdetleges gépek sokat rontottak a későbbi bor minőségén. A gépesítés fejlesztését nem előzte meg semmi előkészület. Fontos lett volna olyan szőlőket telepíteni, amik bírják a gépi szüretet, olyan támrendszer, olyan tőkenevelés, és kezelés, illetve a domborzat olyan kialakítása, ami „aládolgozik” a gépeknek, így a legkisebb kárral és veszteséggel működhetett volna akár jól is a dolog.

Tovább 

network.huŐsz van, javában zajlik a szüret. Láthattuk persze, hogy szüreteltek már augusztusban is, és valószínű októberben is fogunk találkozni itt-ott szőlőszedőkkel. Ennek is megvan a maga oka.

 

Különböző szőlőket különböző időpontban, néha különböző módon szüretelünk. Vannak korai érésű fajták, pl. a Csabagyöngye, az Irsai Olivér, ezeket augusztusban el lehet kezdeni szüretelni, középérésű fajták, pl. a Kékfrankos, a Sauvignon blanc, amiket akár augusztus végétől, de inkább szeptemberben, és késői érésűek, mint pl.

Tovább 

network.huAki jár a CBA úgynevezett Príma üzleteibe (ezek a CBA elit boltjai, kiemelt minőségű termékekkel) akkor az úgynevezett Gourmand Ház és Budavár nevű üzleteiben találkozhatott egy érintőképernyős monitorral a borospultnál. Ez egy Borguru nevű kioszk, ami kísérleti jelleggel üzemel, és ha sikeres, eljuthat több CBA áruházba is.

 

Lényege, hogy segítséget nyújt a borválasztásban a megadott paraméterek alapján. Megadhatjuk a borvidéket, az árkategóriát, vagy az étel típusát, amihez bort szeretnénk vásárolni, és a gép javaslatokat ad.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon hasznos kis eszköz, jó lenne minél több boltban találkozni vele! Nagyon nagy segítséget nyújt a laikius borkedvelőnek az eligazodásban.

Tovább 

network.huAz olasz borászoknak sem könnyű, néha át kell segítsék vállalkozásukat egy kis hitellel a nehezebb időszakokon. Ilyenkor fogós kérdés, hogy mi legyen a fedezet, hiszen, ha bármi történik, azt elveheti a hitelt adó intézmény.

 

Gianni Zonin, aki mindkét oldalon képviselteti magát, (ő a Banca Popolare vicenzai részlegének vezetője, illetve a Zonin borászat feje) vetette fel az ötletet, hogy a borászok felajánlhassák boraikat a bankoknak fedezetként.

 

 

 

 

 

 

 

network.huAz ötletet arra alapozta, hogy a Credito Emiliano bank már elfogad érlelés alatt álló parmezán sajt gurigákat, mint fedezetet.

Tovább 

network.huA Kingsland nevű angol palackgyár a jövő év elején dobja piacra az eddig létező legkönnyebb, mintegy 300 grammos, 0,75 l űrtartalmú, csavarzáras üvegpalackját. (Ezelőtt gyártottak már 1 literes, 390 grammos palackot, ami arányosan könnyebbnek számít, de 0,75 l űrtartalmút ilyen kis súllyal még soha).

 

Hosszas próbálkozások előzték meg a termék létrejöttét, mert, bár igény volt a könnyű üvegre, az első kísérleti példányok design-jával nem voltak megelégedve a megrendelők.

Tovább 

network.huA L’Anima nevű londoni étterem szavazásra bocsátotta a Twitteren, hogy milyen borok szerepeljenek borlapján, legalábbis egy részükről szavazhatnak az érdeklődők. A hír azért is érdekes, mert nem valami kis büfé internetes akciójáról van szó: a L’Anima jelenleg London egyik legdivatosabb olasz étterme.

 

A borlapot természetesen nem teljes egészében a szavazók állították össze. Egy 6 tagú szakértői csoport kóstolta végig az előzetesen összeválogatott tételeket, és a legmegosztóbb tételeket bocsátották szavazásra.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu