Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

 GNvnywrjiJRYjN

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

j2GB1k http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

konta kriszta üzente 14 éve

vége, igen

network.hu

Mikre jó a bor:


Vérkeringés

Az LDL koleszterin elősegíti, hogy az erek falán lerakódások képződjenek. A lerakódások nagy mennyiségben pedig szűkítik, vagy akár el is zárják az ereket. Ilyen formán pedig nagymértékben hozzájárulnak a szívroham előfordulásának kockázatához. A bor csökkenti az LDL koleszterin mennyiségét, tágítja az érfalakat, és növeli a jótékony HDL koleszterin koncentrációját. Ily módon járul hozzá a szívinfarktus megelőzéséhez, és tartja karban az ereket.

Utolsó hozzászólás

Major Krisztián üzente 14 éve

köszi az okosságokat! :)

Tovább 

 

Rozé nevű szőlőfajta nincs, még akkor sem, ha a piacon időnként árulnak is ilyen néven import, nagy szemű csemegeszőlőt. A rozé kékszőlőből van, mint a vörösbor (magyarul nem mondjuk, hogy vörösszőlő, csak hogy megtévesszük magunkat). A rozé születéséről több történet van: az egyik, hogy hajdanán epret ültettek a fehérszőlő tövébe, és ezt együtt szüretelték, így lett a bor rózsaszínes, és eperillatú, de ezt csak én találtam ki.

 

A másik verzió az, hogy gonosz, villányi sváb borászok, akik még több profitot akartak kicsavarni a szőlőből, a magyar borok híresen szikár és sajátos karakterét tönkretéve, csak hogy még egy Cadillac traktort vehessenek, málnaszörp és bor keresztezésével alkották meg ezt az uniformizált szörnyeteget, ami mindent elnyomó, fojtogató parfümjével könnyű bódulatra csábítja, majd magához láncolja a talmi értékeknek bedőlő fogyasztót, aki így sosem tapasztalja meg az igaz szerelmet, például egy lesütött szemű, tiszta, halk szavú Leányka oldalán. Ahogy Jules mondta a Ponyvaregényben, ez már jobban tetszene, de ez sem az igazság.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 14 éve

engem is érdekelne,h milyen minősítésről van szó? abszolút dicsérő hangnemű a cikk... odavan érte az írója, ő maga mondja, itt olvasom:) hol a gond?

Tovább 

 Bikavért Grőber Jenő egri borász készitete először a XX. szd. elején kékfrankosból, kadarkából és medoc noire-ból. Ma 12 féle vörös szőlőfajtából állitják elő azzal a kitétellel, hogy bármelyik választott alkotó 60%-ban szerepeljen. A 40%-ék a 12-ből legalább 4 fajta legyen. Kérdéseim: Az ilyen bornak van-e íz azonossága (arculata). Tudja-e a vásárló, hogy mi az összetétele( nem kell feltüntetni)? Szabad-e az ilyen hírneves borból olcsó filléres tömegbort készíteni?

Utolsó hozzászólás

Pelyhe László üzente 14 éve

Hát először is,úgy mint Bikavér rengeteg van.az egervines kommersztől-a szekszárdi féléig.sajnos csak elenyésző részük üti meg a kívánt mércét.nem szoktam már kisérletezni,inkább választok ismert fajtákat(kadarka,pinot noir,merlot,sauvignon blanch...........) sajnos ért már olyan meglepi hogy csak kólával!!!!!!!!!!!!!!!! ment le.

Tovább 

network.hu

A must a szőlő kipréselt leve, a bor alapanyaga. A fajtabor készítésénél fontos a szőlő fajta szerinti osztályozása.

Nem árt eltávolítani egymástól a bogyót és a kocsányt (hagyományos, pl. Tokaj-hegyaljai borkészítésnél ez nem kritérium, a kocsány elválasztása csak az utóbbi évtizedekben vált „divattá” – nagyüzemi szinten) majd jön a zúzás, préselés, amely a bogyók héját repeszti fel. A mustot mielőbb hordókba kell tölteni, jó ha itt indul be az erjedés.

Tovább 

Enni is szerettünk volna, találtunk egy érdekes helyet, az volt a neve, hogy „A csirke osztrigája” aminek első hallásra sok értelme nincs, de állítólag a püspökfalat feletti húsos részét hívják így. Itt híres séfek főztek (Litauszki Zsolt (21 Magyar Vendéglő) Kerekes Sándor (Gold Bisztró) Kiss Zoltán (XXL Catering) Szabó László (XXL Catering)) újraértelmezett magyaros fogásokat. Nekem nagyon tetszett, hogy nem csak a szokásos fesztiválos ételeket lehet fogyasztani, hanem olyasmiket is, amiket legfeljebb csak éttermekben, bár itt is műanyag tányér és evőeszköz volt hozzá.

Utolsó hozzászólás

Kovács Barnabás üzente 14 éve

köszi a beszámolót, élvezetes volt

Tovább 

network.hu

A tokaji aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított aszúbor, vagyis aszúsodott és normál szőlő felhasználásával készített desszertbor, borkülönlegesség. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése, és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.


Az aszúsodást, más néven a nemesrothadást, a Botrytis cinerea penészgomba idézi elő az egyéb tényezők (klíma, szőlőfajták stb.) kedvező együttállása esetén.

Utolsó hozzászólás

Tóth László üzente 14 éve

A cikkben jelzett nemes penész nem biztosítja az aszú minőségét !!!!! Csak jelzi, hogy a pince klímája megfelelő!!!!! Az aszú különleges minőségét az évjárat a szőlő minősége és az oxidatív érlelés biztosítja. Ezek után kell még a jó pinceklíma. Bordoktor

Tovább 

Olvasgattam itt a klubban és más oldalakon is élménybeszámolókat fesztiválokról, és úgy döntöttem, bátor leszek, és megpróbálom én is csokorba gyűjteni élményeimet a Budai Borfesztiválról. Remélem tetszeni fog. :)

 

 

network.hu


Sajnos a kint töltött idő nagy részét elrontotta a rossz idő, sokszor zuhogott az eső, fújt a szél, és kifejezetten hideg volt, de még ez sem vette el a nagy többség kedvét a jó borok kóstolásától. Az előadók hősiesen kitartottak, talán nem is maradt el fellépés, legfeljebb rövidebb volt, vagy később kezdődött.

Utolsó hozzászólás

Enyedi Zsuzsanna üzente 14 éve

Sajnos én nem tudtam elmenni a saját és apósom drága betegsége miatt nagyon sajnlom!

Tovább 

A jómódú létformák gyakori velejárója, hogy az ember áldoz a szépérzékére is - sok filmsztár autókat gyűjt, mások műalkotásokat, és vannak, akik belevágnak a borászkodásba. Közülük mutatnék be néhányat.

 

 

network.hu

Vino forever - így szól Johnny Depp egyik tetoválása, ennek jelentése egyszerűen az: Bor mindenkor. A sztár rajong a kiváló borokért, és mivel Franciaországban saját szőlőbirtoka van, kézenfekvő, hogy bort is készít. Ezzel a szenvedélyével a hírességek között korántsincs egyedül.

Utolsó hozzászólás

konta kriszta üzente 14 éve

nahát, Johnny Deppről nem tudtam! mondjuk Beckhamről sem...

Tovább 

 

network.huNagy esőzések közepette idén is lezajlott a borfesztivál a Budai Várban. Azért látogató így is akadt bőven, különösen az utolsó nap, talán az egyetlen derűs napon. Aki akart, a Koldus kapuhoz közeli sátorban kóstolhatott és szavazhatott a Borfesztivál boraira. A végeredmény érdekes, hiszen a legtöbb esetben nagyobb kombinátok termékei lettek kategóriájuk győztesei. Íme a díjazottak:

 

 

Száraz fehér bor kategóriában: György Villa Collection Pázmándi (Etyek-Budai borvidék) Chardonnay 2009 (György Villa Pincészet Kft., a Hungarovin egyik, kiemelt tételeket gyártó alvállata.)

 

Rosé kategóriában: Gál Szigetcsépi (Kunsági borvidék) Kékfrankos Rozé 2009 (Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetcsépről, rozéik szinte minden versenyen díjat nyernek, tavaly Gálné Dignisz Éva bekerült a közé az 5 borász közé, ahonnan végül dr.

Utolsó hozzászólás

Bálint Georgina üzente 14 éve

és én is!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu