Bor: blog

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BOR klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1754 fő
  • Képek - 644 db
  • Videók - 125 db
  • Blogbejegyzések - 336 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 687 db

Üdvözlettel,
Kovács Bálint
BOR klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

BOR klub hírei

 

network.huA Paracelsus Étterem, mely a IX. kerület peremén található a Nagyvárad térnél az Üllői út 119-es szám alatt, egy nem mindennapi utazásra invitálja a vendégeket. Az étteremben más nemzetek tematikus programjai színesítik a klasszikus és modern ételekből álló étlapot. Ha kíváncsi a múlt pillanatira, nézzen körül az étteremben és a falakon található fényképeken keresztül megismerheti a múlt mozzanatait és használati tárgyait. Csütörtökön és pénteken élőzenével színesített program várja a vendégeket.

Tovább 

 

network.hu

Március 11-e a torkos csütörtök utáni első nap, este 20 órakor a Mezcal Étteremben egy újabb borkóstoló vette kezdetét. Egy borbaráttársaság ült össze, hogy a március 25-ei borvacsora borsorát meghatározza és az ételekhez pedig ötleteket adjanak  a séfeknek. Március utolsó péntekje a Chile Wein Import és a Mezcal Étterem  borvacsorája, mely most is tartogat néhány meglepetést a vendégek számára. A palackba zárt Újvilág elnevezésű borvacsora több szempontból is erősen kötődik Chiléhez.

Tovább 

 

Április 02-03. "Nemzetközi Magyar Nótak Klubok Minősítő Fesztiválja" valamint "Egyéni Énekesi Verseny" Veszprémben, a Dunántúli Regionális Klulturális Együttes és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében. Jelentkezési lap kérhető: 0620 3281486 ; 0630 473-6681. Email: notaverseny@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2011. 03.15. (interneten:2011.03.16.)

 

Kedves Versenyzők!

Részletes programot csak március 17-e után tudok küldeni, mivel a négy napos ünnep miatt sokan jelezték, hogy késni fognak a postai jelentkezések.

Tovább 

network.hu

A Sherry a spanyolországi Jerez község környékén termő fehér szőlőből készülő likőrbor.  A Sherry készítésekor megvárják a must teljes kiforrását, és ezután kevernek hozzá alkoholt, mely kötelezően brandy. Több változatban készül a száraz, könnyű finotól egészen a sokkal sötétebb és időnként édesebb olorosókig.

A sherry érlelése és keverése egyaránt az ún. solera-rendszerrel történik. Hordók hosszú sorát halmozzák egymásra több szintben.

Utolsó hozzászólás

Szlávi Saci üzente 14 éve

na ezt én sem tudtam, h borpárlat végülis

Tovább 

Kincs van a legtöbb magyar háztartásban, igazi kincs. Egy, vagy akár négy-öt üveg régi tokaji. Ott állnak a tv tetején, a Zsolnay hattyú, és a kristálykancsó között, néha ránéz a büszke tulajdonos, lám csak, ha nincs is Monet kép vagy gyémántgyűrű, de van itt aranytartalék, ha arra kerülne a sor. Aztán egyszer arra kerül a sor. Az a rohadt pénz, az mindig kell, ékszerek meg már a zálogban, vagy csak simán plazmatévét vesz az ember, aminek a tetején nem áll meg semmi sem.

Utolsó hozzászólás

Kovács Bálint üzente 14 éve

miért, mi lesz akkor..?

Tovább 

Bordeaux, Pauillac, Tourelles de Longueville 2005

 

A Chateau Pichon-Longueville kettes számú tétele, újfent Pauillac-ból. A telepítések többsége itt Cabernet Sauvignon, ez a bor mégis egy Merlot alapú cuvée (60 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc). Kóstoláskor már-már brett gyanúsan istállószagú, vagy legalábbis olyan, mintha arcunkat a ló nyakába fúrva vágtatnánk az erdőben, a lószőr mellett ázott avar, széna. Majd érett meggy, pörkölt kávé, sós mogyoró.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 14 éve

köszi!

Tovább 

Elérkezett február 25-e. Izgatottan vártam az újvilág ismeretlen gyöngyszemei elnevezésű borvacsorát, mely a Mezcal Étteremben került megrendezésre. Már maga a borsor sem volt hétköznapi, de amit Taskó Krisztián az est Chef-je varázsolt asztalainkra, az felért egy ízorgiával. A borvacsora vidám baráti hangulatban telt, vendégeink Flóris László vezetésével kalandozhattak a borok és gasztronómia világában.


Az első bor William Cole – Sauvignon Blanc Mirrador Selection 2009-es évjáratú palackja volt.

Tovább 

 

network.hu

 

A március 11-én tartott vak borkóstolón összeállított borsor első 4 helyezett borát kóstolhatják meg a vendégek, melyhez egy szorosan idomuló étel is párosul. Az vacsora vendég Chéf-je Evelyn Castro Espinoza mesterszakács Chiléből, aki ezen az estén Taskó Krisztiánnal együttműködve egy hamisítatlan modern latin menüvel készülnek a vacsoravendégek számára. Ezen az estén bemutatjuk Argentína egyik közkedvelt pezsgőjét.

 

Időpont: 2011.03.25.

Tovább 

network.hu

 

 

Az Újvilág palackba zárva – vak borkóstoló

Az újvilág ismeretlen gyöngyszemei után eljött az idő, hogy megismerjük azokat a borokat, melyek az újvilágban kerültek  palackozásra és eddig Magyarországon egy szűk rétegnek adatott meg, hogy ismerhesse ezeket a borkülönlegességeket.

Az este folyamán 10 palack bor kerül az asztalra és vendégeink segítségére számítva egy vetélkedővel egybekötve, a március 25-ei borvacsora borsorát szeretnénk összeállítani.

Tovább 

A bor jó befektetés – ez az egyike számos, gyakran mormolt bormantráinknak. Igazából fogalmunk sincs róla, hogy így van-e, azt tudjuk, hogy a borász elkészíti, a kereskedő árusítja, mi meg megvesszük, tényleg micsoda különleges dolog ez, sóspereccel és nyári gumiabronccsal például sosem történik ilyesmi. Persze, tudjuk, hogy ott, a messzi nyugaton más a helyzet, texasi olajmilliárdosok, tokiói yakuzavezérek pincsikutyaként hízelegnek a leghíresebb bordeaux-i pincészeteknek, hogy előjegyzésbe vegyék őket egy-egy láda erejéig és kisbefektetők dőlnek hátra nyugodtan, mikor megtudják, hogy vagyonuk nagyobb része egy kiváló évjárat különleges tételévé manifesztálódva pihen egy sötét pincében.

Utolsó hozzászólás

Farkas Éva üzente 14 éve

ez nagyon jó lehetett, várom a második részt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu